Transportatorii ameninţă cu NOI PROTESTE dacă ASF nu ia măsuri în privinţa reducerii RCA

Transportatorii cer Parlamentului ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să ia măsuri ferme în ceea ce privește reducerea tarifelor RCA pentru a nu se repeta protestul din decembrie 2015, dar de o amploare mai mare.

19 feb. 2016, 14:29
Transportatorii ameninţă cu NOI PROTESTE dacă ASF nu ia măsuri în privinţa reducerii RCA

Nerespectarea punctului 1 din Protocolul semnat în decembrie 2015 de către reprezentanții transportatorilor, ASF, împreună cu reprezentanții asigurătorilor, a dus la retragerea reprezentanților transportatorilor de la discuțiile privind reducerea tarifelor RCA. Deși au fost inițiate discuții din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF, Guvern precum și în Comisia de Buget-Finanțe a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care în ultimul an au crescut exploziv între 100-300% nejustificat, până în acest moment după ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului constatăm că tarifele nu au înregistrat nicio scădere„, se arată într-un comunicat al Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002.

Acesta precizează că întreaga industrie de transport este în situația de a opri activitatea.

Întreaga industrie de transport este în situația de opri activitatea, acest lucru putând conduce la blocarea activității a zeci de mii de autovehicule. În această situație speranțele transportatorilor se îndreaptă către Parlamentul României care poate solicita Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) măsuri ferme și rapide asfel încât transportatorii să nu ajungă în situația de a repeta Protestul din decembrie 2015, dar de aceasta dată de o amploare mult mai mare în întreaga țară„, informează documentul citat.

În data de 17 decembrie, câteva mii de transportatori au protestat în Piața Victoriei din București cu autobuze, autocare și taxiuri etc., pentru reducerea valorilor RCA și eliminarea supra-accizei din prețurile carburanților, începând cu data de 1 ianuarie 2016.