Transporturile din Marea Britanie, GRAV AFECTATE de zăpadă: Un zbor de la Bucureşti a fost DEVIAT

Transporturile din Marea Britanie au fost perturbate din cauza ninsorilor şi a lapoviţei. Autorităţile au lansat alerte meteo, iar un zbor de la Bucureşti către Aeroportul John Lennon din Liverpool a fost direcţionat către aeroportul din Manchester.

27 dec. 2014, 13:17
Transporturile din Marea Britanie, GRAV AFECTATE de zăpadă: Un zbor de la Bucureşti a fost DEVIAT

Situaţia zborurilor deasupra Marii Britanii era încurcatră sâmbătă, din cauza lapoviţei şi a ninsorilor puternice. Aeroportul John Lennon din Liverpool a anunţat că patru zboruri din Malta, Berlin şi Bucureşti au fost direcţionate către aeroportul din Manchester. Al cincilea zbor dinspre Insula Man, din Marea Irlandei, s-a întors din drum. Aeroportul Bradford de la Leeds este închis, iar zborurile către aeroportul de la Liverpool au fost direcţionate către Manchester pe timpul operaţiunilor de deszăpezire, relatează BBC.

Un front de ploi, lapoviţă şi ninsori se deplasează către est, în Irlanda de Nord, Ţara Galilor, centrul şi nordul Angliei şi sudul Scoţiei. Doar în sud vremea urmează să fie „mult mai blândă”, în multe zone din regiune fiind aşteptate ploi şi rafale de vânt puternice.

Citeşte şi FURTUNĂ de zăpadă, în seara de Crăciun. Traficul a fost paralizat, mai multe zboruri – anulate

Serviciul britanic de meteorologie a anunţat că la Leek, în Staffordshire (Anglia), stratul de zăpadă a atins zece centimetri, iar unele drumuri din Yorkshire au devenit aproape impracticabile.

Serviciul de meteorologie a emis alerte cod galben de ninsoare şi polei în cea mai mare parte a Scoţiei, dar şi în Irlanda de Nord, precum şi alerte de ninsoare în Anglia şi estul Ţării Galilor.

În urma ninsorilor puternice, zeci de mii de locuinţe au rămas în beznă. Noul val de frig a venit în contextul în care s-a dat startul marilor reduceri de Crăciun în Marea Britanie. Vânătorii de chilipuri au cheltuit aproape trei miliarde de lire sterline.