CINCI români au murit în explozia de la o uzină chimică din Cehia

Cinci români se numără printre cele şase persoane care au murit în explozia de la o uzină chimică din Cehia. Preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă transmit mesaje de condoleanţe şi cer demersuri de urgenţă pentru familiile victimelor.

23 mart. 2018, 06:20
CINCI români au murit în explozia de la o uzină chimică din Cehia

Cinci dintre cele şase persoane care au murit în explozia produsă joi la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind români, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis, vineri dimineaţă, mesaje de condoleanţe şi spun au solicitat să fie făcute de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor să primească asistenţa de care au nevoie.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români, iar consulul din cadrul Ambasadei României la Praga a mers în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate.

MAE mai spune că misiunea diplomatică a făcut demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor cetăţenilor români decedaţi, iar ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor trei români, potrivit news.ro.

Citeşte şi Explozie devastatoare la Praga: O uzină chimică a sărit în aer. Sunt morţi şi răniţi UPDATE

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, arată Administraţia prezidenţială, precizând că preşedintele Iohannis a solicitat autorităţilor române să facă de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţeni români să primească asistenţa de care au nevoie.

La rândul său, premierul spune că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă. „Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a transmis, vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.