Trei tineri din Constanţa, REŢINUŢI după ce au furat 90 de telefoane în mai puţin de 2 minute

Trei tineri cu vârste cuprinse între 27 şi 30 de ani, din judeţul Constanţa, au fost reţinuţi, miercuri, de poliţiştii vasluieni, după ce au spart cel mai mare magazin de electronice din municipiul Vaslui şi au furat, într-un minut şi jumătate, 90 de smartphone-uri, în valoare de 90.000 de lei.

30 mart. 2016, 12:05
Trei tineri din Constanţa, REŢINUŢI după ce au furat 90 de telefoane în mai puţin de 2 minute

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, prinderea celor trei constănţeni, doi din municipiul Medgidia şi unul din comuna Seimeni, a fost făcută după mai bine de un o lună şi jumătate de la spargerea dată la magazinul de produse electronice din municipiul Vaslui, situat în zona unui complex comercial, notează news.ro.

Cei trei tineri, cu cagule pe faţă şi mănuşi în mâini, au pătruns în magazin în noaptea de 12 februarie, după ce au forţat uşa prin care se face aprovizionarea cu marfă, nu înainte de a opri sistemul de alarmare.

Ulterior, constănţenii au furat din vitrine 90 smartphone-uri, în valoare de 90.000 de lei, întreaga operaţiune durând un minut şi jumătate.

„După comiterea furtului, cei trei tineri au părăsit municipiul Vaslui, iar apoi au început să valorifice din telefoanele mobile în judeţele Iaşi şi Constanţa. O parte din prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunii de furt a fost recuperat de poliţişti”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

Cei trei constănţeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat.