Tren deraiat în Italia, la Milano. Patru morţi şi 100 de răniţi. A fost implicat şi un cetăţean ROMÂN – FOTO şi VIDEO

Un tren a deraiat în apropiere de Milano, în Italia, potrivit echipelor de salvare. Există şi mai mulţi răniţi, între care unii se află în stare gravă. Deocamdată nu sunt informaţii despre eventuali români ce s-ar fi aflat în tren în momentul accidentului. Potrivit informaţiilor Ministerului Afacerilor Externe, printre răniţi s-a aflat şi un cetăţean român, care a fost transportat la spital cu răni uşoar, fiind ulterior externat.

25 ian. 2018, 08:12

Deraierea trenului la Milano s-a produs din cauze necunoscute deocamdată, potrivit presei italiene.

Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă a MAE prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat. „Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autoritățile locale fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată în comunicatul transmis presei joi seară de către Ministerul Afacerilor Externe.

 ”La ora actuală continuă operaţiunile de descarcerare. Pe lista victimelor nu figurează niciun cetăţean român. Membrii Consulatului de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autorităţile locale şi sunt gata să ofere asistenţă consulară”, a precizat Meleşcanu anterior comunicatului Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Accidentul s-a soldat cu doi morţi şi zece răniţi grav care au fost transportaţi de urgenţă la spital. De asemenea, un număr neprecizat de oameni – unele surse vorbesc despre aproximativ 100 – au fost răniţi, dar nu grav, şi primesc îngrijiri medicale, a informat, joi, responsabilul regional al serviciilor de salvare din Milano, potrivit Sky TG24.

Trenul regional Trenord a deraiat joi, în jurul orei 7:00, în Pioltello Limito, o suburbie din Milano, au mai precizat  autorităţile italiene. 

La fața locului au intervenit pompieri, precum şi Carabinieri din Cassano D’Adda, care au fost nevoiţi să detaşeze plăcile de beton dintre şine pe o porţiune mai mică, pentru a elibera mai multe persoane care fuseseră prinse între tampoanele unui vagon.

La aceste operaţiuni de salvare au participat şi elicoptere care au transferat victimle la spitale, precum şi Carabinieri din Cassano D’Adda.

Între timp, tehnicienii rețelei italiene de cale ferată efectuează verificări de-a lungul traseelor pentru a determina cauzele tragediei.

Revenim cu amănunte