Trump o avertizează pe Merkel: Migranţii sunt responsabili de creşterea criminalităţii în Germania

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat, marţi, că în ciuda tuturor dovezilor de până acum, criminalitatea este în creştere în Germania, iar acest lucru este pus pe seama politicilor migratorii ale Berlinului.

19 iun. 2018, 18:12
Trump o avertizează pe Merkel: Migranţii sunt responsabili de creşterea criminalităţii în Germania

„Criminalitatea în Germania este în creştere cu mai bine de 10% de când au fost acceptaţi migranţii”, a transmis liderul de la Casa Albă într-un mesaj pe Twitter. „Este mai rău decât în alte ţări”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a criticat direct guvernul lui Merkel pentru politica migratorie a Germaniei avertizând asupra unui conflict care ar putea să destrame guvernul Angelei Merkel. Aripa dură a guvernului de dreapta i-a fixat un ultimatum de două săptămâni lui Merkel pentru a obţine la nivel european o reducere semnificativă a numărului de migranţi care ajung în Germania, scrie Belga.

Citeşte şi Donald Trump susţine că SUA nu vor deveni o tabără pentru migranţi

Astfel, cifrele oficiale arătau, în 2017, producerea a nu mai puţin de 5.761.984 de acte criminale, traduse printr-un recul net de 5,1 la sută, iar la începutul lunii Mai, ministrul de Interne Horst Seehofer se feicita pentru scăderea numărului de atacuri fizice asupra persoanelor sau a bunurilor acestora.

Tot în seria mesajelor pe Twitter, Trump a apărat din nou politica sa migratorie destul de controversată, care a dat naştere la întrebări în propria sa tabără.

„Dacă nu aveţi frontiere, nu aveţi ţară!”, a afirmat liderul de la Casa Albă, reluând unul dintre sloganurile lui de campanie.