Trupele SWAT, alertă din cauza unei familii de români care pârlea porcul

Povestea unei familii de români din Chicago care a fost luată pe sus de către trupele Swat şi dusă la poliţie, după ce a înjunghiat porcul în curtea casei, conform datinilor de Crăciun, a ajuns virală pe reţelele sociale. Mii de persoane distribule povestea în aceste zile.

18 dec. 2015, 10:43
Trupele SWAT, alertă din cauza unei familii de români care pârlea porcul

Românii s-au trezit din senin cu o echipă SWAT, care fusese sesizată de un anonim că “în curtea unor români se petrece un masacru şi se aud răgete desprinse parcă din iad”, scrie publicatia online „Crimetime” intr-un articol care e distribuit acum viral in retele sociale.

Trupele Swat au găsit „scenariu de groază” în curtea românilor: un bărbat ţinea un lighean pentru a colecta sângele, un altul pârlea porcul cu o butelie de gaz.

Americanii i-au dus pe români la secţie, unde au fost scăpaţi de un avocat român. Deşi avocatul a pledat potrivit unei legi care acordă dreptul la libertate culturală în privinţa ritualurilor tradiţionale, românii au primit un avertisment şi au fost supravegheaţi timp de doi ani.

Nu este prima întâmplare de acest fel prin care trec români, nefiind exclus săfei doar un mit urban care reapare în preajma Crăciunului.