Tu ştii de ce îţi ţiuie urechile? Zgomotul poate ascunde boli grave

Cu siguranta si tie ti s-a intamplat sa-ti tiuie urechile. Afla care sunt factorii care iti creeaza aceasta senzatie neplacuta. Insa, tinitusul, asa cum este cunoscut tiuitul urechilor in termeni medicali, poate ascunde si o serie de afectiuni.

23 feb. 2015, 13:00
Tu ştii de ce îţi ţiuie urechile? Zgomotul poate ascunde boli grave

Tinitusul este un fenomen frecvent, 10% din populaTia mondiala sufera macar un astfel de episod de-a lungul vietii, fenomenul fiind mai accentuat si frecvent odata cu inaintarea in varsta. Zgomotul apare in lipsa unui stimul sonor si este descris prin aparitia vajaielilor, pocniturilor, fosnetelor si ticaitului la nivelul urechii.

Nivelul ridicat de zgomot, vinovat

Un studiu efectuat de Comisia Europeana a reliefat faptul pana la 10 milioane de persoane din Uniunea Europeana risca sa-si piarda auzul din cauza folosirii zilnice a playerelor audio personale la un volum ridicat, cauza a aparitiei tinitusului. De aceea, specialistii te sfatuiesc sa eviti pe cat posibil orice expunere la zgomote puternice si de lunga durata.

Infectiile necesita examen ORL

Infectiile, inflamatiile, sinuzitele si otitele pot cauza si ele aparitia tinitusului. Pentru stabilirea diagnosticului este insa necesar un examen ORL.

Citeste continuarea pe clicksanatate.ro.