TUNISIA – ANGLIA 1-2. Onoarea Albionului, salvată de Lordul Kane

Anglia a câştigat în prelungiri meciul cu Tunisia, din grupa G a Campionatului Mondial de Fotbal. Harry Kane, de la Tottenham, a marcat ambele goluri ale reprezentativei antrenate de Gareth Southgate.

18 iun. 2018, 15:24
TUNISIA – ANGLIA 1-2. Onoarea Albionului, salvată de Lordul Kane

Clasament G:

1. Belgia 1 1 0 0 3:0 3
2. Anglia 1 1 0 0 2:1 3
3. Tunisia 1 0 0 1 1:2 0
4. Panama 1 0 0 1 0:3 0

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+1 GOOOL Anglia! Harry Kane marchează golul izbăvirii pentru selecţionata Albionului! În urma unui corner, Harry Maguire câștigă un duel aerian și mingea ajunge la Harry Kane care înscrie cu capul. 2-1 pentru Anglia, care e şi scorul final!

 Min. 85 Destul de slabă repriza a doua, meciul se îndreaptă spre un rezultat de egalitate.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Volgograd. Lindgaard a mai ratat o şansă, şutul lui s-a dus în bară!

Min. 35 GOOOL Tunisia, din penalty! Kyle Walker a faultat şi a primit cartonaşul galben, iar Ferjani Sassi l-a învins pe Jordan Pickford şi a egalat scorul de pe tabelă, 1-1!

Min. 24 Încă o oportunitate bună pentru Jesse Lingard, dar şutul acestuia, din interiorul careului, trece pe lângă bara din dreapta.

Min. 12 GOOOl Anglia! Harry Kane este cel care trimite balonul în poartă, după ce goalkeeperul tunisian a respins spectaculos o reluare cu capul. Anglia-Tunisia 1-0!

Min. 3 Ocazie uriaşă a Angliei! Jesse Lingard preia o minge respinsă în centrul careului de 16 metri şi şutează, dar portarul Mouez Hassen are o intervenție fantastică! Mingea iese în corner.

Min. 1 A început partida de la Volgograd.

Echipele de start:

Tunisia: 22 Hassen – 4 Meriah, 2. S. Ben Youssef, 11 Bronn, 12 Maaloul – 17 Skhiri, 9 Badri, 13 Sassi – 8 F. Ben Youssef, 10 Khazri, 23 Sliti. Antrenor: Nabil Maaloul.

Anglia: 1 Pickford – 2 Walker, 5 Stones, 6 Maguire – 12 Trippier, 20 Dele Alli, 8 Henderson, 7 Lingard, 18 Young – 10 Sterling, 9 Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Arbitru: Wilmar Roldan (Columbia).

Anglia este favorita caselor de pariuri în acest duel, dar nu trebuie să uităm că „leii” britanici au uitat demult cum să gestioneze turneele finale. Cu excepția ediției din 1966, pe care au găzduit-o și au câștigat-o, și a celei din 1990, unde au terminat pe locul 4, englezii nu au impresionat niciodată. Singura națională cu jucători doar din campionatul intern, Anglia are nevoie de un start lansat pentru a spera la un traseu cât mai lung. Iar Tunisia poate fi considerată un adversar accesibil. Britanicii nu au pierdut niciodată în fața africanilor în precedentele confruntări.

Tânăra reprezentativă a Angliei este văzută ca un outsider la Cupa Mondială din Rusia, turneu la care va debuta luni, la Volgograd (21:00), contra Tunisiei, în Grupa G. Selecţionerul Gareth Southgate a făcut tot posibilul să coboare aşteptările suporterilor înaintea turneului din Rusia, pentru a nu pune presiune pe jucătorii săi, care vor aborda cu destul optimism meciul cu Tunisia.

Anglia a fost umilită în urmă cu doi ani de Islanda în optimi la EURO 2016, iar în urmă cu patru ani, la CM din Brazilia nu a reuşit să iasă din grupă.

ANGLIA – TUNISIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018: Câștigători de grupă în preliminarii, englezii s-au calificat la Cupa Mondială cu un palmares de opt victorii și două remize. De la finalul preliminariilor, echipa a mai disputat șase meciuri amicale, în care a înregistrat trei remize și trei victorii. Seria a început cu două rezultate de egalitate, ambele la zero, cu Germania și cu Brazilia. A venit apoi o victorie la limită în fața Olandei, scor 1-0, urmată de o nouă remiză, cu Italia, scor 1-1. În ultima lună, „leii” britanici au avut programate două jocuri de pregătire ceva mai lejere, care au avut rolul de a ridica moralul echipei. Iar victoriile au venit: 2-1 cu Nigeria și 2-0 cu Costa Rica.

TUNISIA – ANGLIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018: Tunisia și-a câștigat și ea grupa de calificare fără să fi pierdut vreun meci. Trebuie să recunoaștem însă că adversarii nu au fost la fel de redutabili. De la finalul preliminariilor, echipa a disputat cinci meciuri amicale, iar rezultatele au fost încurajatoare. Seria a început cu două victorii similare, 1-0, cu Iran și cu Costa Rica. Au venit apoi două remize, împotriva unor echipe de top, 2-2 cu Portugalia și 2-2 cu Turcia. Ultimul meci a adus un eșec pentru echipa lui Nabil Maaloul. Dar ce evoluție au avut africanii! Au pierdut greu în fața Spaniei, scor 0-1, prin golul marcat de Iago Aspas cu șase minute înainte de final.

Victoriile din meciurile amicale cu Nigeria şi Costa Rica au consolidat sentimentul pozitiv din jurul unei echipe care are destul talent în ofensivă, cu Harry Kane şi Raheem Sterling, susţinuţi de Jesse Lingardşi Dele Alli.

Englezii au mai puţină calitate în defensivă, dar Southgate speră că jucători ca Harry Maguire şi Kieran Trippier vor confirma în Rusia nivelul din Premier League.

Cel din urmă meci din grupă, contra Belgiei, va fi cel mai dificil test pentru această echipă, după meciurile mai uşoare cu Tunisia şi Panama.

Tunisia se află la a cincea sa Cupă Mondială, dar nu a trecut niciodată de faza grupelor şi are o singură victorie, în 1978, contra Mexicului. Africanii au terminat neînvinşi preliminariile.

Anglia şi Tunisia s-au înfruntat la Cupa Mondială din 1998, când englezii s-au impus (2-0) prin golurile marcate de Alan Shearer şi Paul Scholes, Southgate fiind pe teren şi el atunci, iar Vulturii din Cartagina au remizat cu România în ultimul meci din grupă (1-1).

Pentru Anglia va fi a 15-a participare la Cupa Mondială, însă ultimul rezultat notabil este un sfert de finală în 2006.

 

Campioana din 1966 a fost neînvinsă în preliminarii, iar în pregătirile pentru turneul final a avut un bilanţ bun, cu trei victorii şi un egal.

Africanii, la care Syam Ben Youssef, fostul fundaş al Astrei Giurgiu este titular incontestabil, au obţinut egaluri cu Portugalia şi Turcia în ultimele teste, fiind învinsă la limită de Spania, cel mai recent succes fiind în martie, cu Costa Rica.

CM 2018, cea mai profitabilă din toate timpurile – Audienţa globală va ajunge la 3,4 miliarde. FIFA, câştiguri de 6 miliarde de dolari

Ediţia de anul acesta a Cupei Mondiale ar putea fi cea mai profitabilă din toate timpurile. Analiştii se aşteaptă ca, la nivel global, turneul final să fie urmărit de 3,4 miliarde de oameni, iar FIFA să aibă câştiguri de 6 miliarde de dolari.

CM 2018 a debutat joi cu meciul dintre ţara gazdă, Rusia, şi Arabia Saudită, încheiat cu scorul de 5-0.

Cifrele audienţei TV şi a celei online, ale drepturilor de difuzare şi sponsorizărilor sunt pe un trend ascendent. Potrivit documentelor financiare ale FIFA, scrie The New York Times, organizaţia va avea câştiguri de 6,1 miliarde de dolari în urma acestui turneu, cu 1,3 miliarde de dolari mai mult decât în cazul CM 2014, din Brazilia, şi cu 10% mai mult decât previziunile sale.

Motivul îl reprezintă acordurile încheiate cu China. În timp ce profitul de pe urma transmisiunilor televizate este cu doar 2% mai mari decât planul FIFA – de 3 miliarde de dolari – acordurile de sponsorizare generează 1,65 de miliarde de dolari, cu 200 de dolari mai mult decât era prevăzut, în mare parte datorită contractelor încheiate cu mai multe companii chineze.

În urmă cu patru ani, doar o companie din China a sponsorizat Cupa Mondială. Anul acesta, 7 dintre cei 20 de sponsori ai turneului vin din această ţară, în frunte cu Wanda Group, al cărei InFront Media deţine drepturile media ale CM din 2018 şi 2022 pentru 26 de teritorii asiatice.

În acelaşi timp, companii precum Johnson & Johnson, Castrol şi Continental s-au retras din colaborarea cu FIFA, în urma anchetei lansată în 2015 privind corupţia.

FIFA nu a mai semnat niciun nou contract de sponsorizare cu o companie din Vest din anul 2011, iar între partenerii pe termen lung ai turneului final se numără Adidas, Visa şi Coca-Cola.

Referitor la audienţa TV, CM 2018 urmează să bată orice record. Compania de cercetare GlobalWebIndex estimează că, în total, 3,4 miliarde de persoane vor urmări meciurile Cupei Mondiale, faţă de 3,2 miliarde, câte au urmărit partidele din urmă cu patru ani, citează The Hollywood Reporter.

Finala CM 2014, câştigată de Germania în faţa Argentinei, a fost urmărită de peste 1 miliard de telespectatori.

Pentru această previziune, compania a făcut o cercetare ce a implicat mai mult de 80.000 de telespectatori din 40 de pieţe importante.

În Europa, cele mai mari cifre de audienţă vor fi înregistrate în Germania, Anglia, Franţa şi Spania. Cât priveşte Italia, care nu s-a calificat în turneu – prima dată în ultimii 60 de ani -, şi aici este aşteptat ca cifra audienţelor să fie destul de mare. Compania Mediaset, condusă de Silvio Berlusconi, care va transmite toate cele 64 de meciuri, a cumpărat drepturile pentru Italia şi Spania pentru aproximativ 50 de milioane de dolari. Mediaset a primit drepturile de difuzare cu o reducere, după ce Italia nu s-a calificat, în noiembrie anul trecut.

Cupa Mondială 2018 se va încheia pe 15 iulie. La cea de-a 21-a ediţia a CM participă 736 de jucători din 32 de ţări. Brazilia luptă pentru a câştiga pentru a şasea oară trofeul, iar Germania, care a triumfat în 2014, pentru a-şi apăra titlul.