Tupeu şi nepăsare în localităţile inundate: Pompierii muncesc, sinistraţii stau şi se uită VIDEO

Bătaie de joc şi nepăsare în satele afectate de inundaţii. Culmea, nu din partea autorităţilor, ci chiar din partea localnicilor, care preferă să stea la crâşmă sau să se uite la pompieri cum muncesc, în loc să ajute la consolidarea digurilor.

24 apr. 2014, 10:04
Tupeu şi nepăsare în localităţile inundate: Pompierii muncesc, sinistraţii stau şi se uită VIDEO

La târgul dintr-o comună din Teleorman, oamenii s-au strâns încă de dimineaţă. Unii mănâncă mici, alţii îşi fac cumpărăturile şi stau la poveşti. În tot acest timp, pompierii şi jandarmii cară saci ca să le facă diguri, pentru că apele cresc de la o oră la alta, potrivit România TV.

Nu iese niciunul să dea o mână de ajutor jandarmilor şi pompierilor. Nu iese niciunul nici dacă îi iei la bătaie. Aşa sunt învăţaţi de pe vremea comunismului. Acum ştiti cum e treaba? Să nu moară capra vecinului, să moară vecinul!„, a declarat unul dintre localnici.

La fel s-a întâmplat şi în Vaslui, unde în urmă cu câteva luni, oamenii râdeau de pompierii care îi ajutau.

Românii care stau la crâşmă sau nu vor să ajute autorităţile în situaţii de urgenţă ar putea ajunge la puşcărie, potrivit România TV. Asta vor să introducă în lege 73 de parlamentari ai Puterii, care spun că s-au săturat să vadă la televizor oameni aşteptând ca alţii să vină să-i ajute.

CITEŞTE ŞI: Sute de oameni sunt IZOLAŢI din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare meteo tip COD GALBEN de ploi abundente. Alerta este valabilă în intervalul 23 aprilie, ora 20.00 – 24 aprilie, ora 23.00 şi vizează 11 judeţe.