Turişti blocaţi pe Transfăgărăşan. Maşinile lor nu mai pot înainta din cauza zăpezii

Mai mulţi turişti care au vrut să ajungă, sâmbătă, la cabana Bâlea Lac au rămas blocaţi la cota 2.000. Din cauză că vineri noapte a nins, iar pe carosabil s-a aşternut un strat de 3-4 centimetri de zăpadă, maşinile turiştilor nu au mai putut înainta.

21 sept. 2013, 08:54
Turişti blocaţi pe Transfăgărăşan. Maşinile lor nu mai pot înainta din cauza zăpezii

Circulaţia pe DN 7C Transfăgărăşan este blocată, sâmbătă, pe tronsonul cuprins între refugiul salvamont Cota 2000 şi tunelul de la Bâlea Lac, din cauza zăpezii depuse pe carosabil. Şase maşini cu turişti din Galaţi care intenţionau să ajungă la Bâlea Lac nu şi-au mai putut continua drumul pe Transfăgărăşan, potrivit România TV.

Turiştii au sunat la 112 să ceară ajutor. Un echipaj de deszăpezire de la Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negrua fost trimis în zonă pentru a curăţa drumul.

„Şase maşini cu turişti nu mai pot înainta deoarece nu sunt echipate de iarnă, iar stratul de zăpadă a ajuns la 3-4 centimetri, la cota 2.000. De la Districtul Drumuri Naţionale Piscu Negru a fost trimis un echipaj pentru deszăpezire. Este prima situaţie de acest gen înregistrată în acest sezon”, a declarat la România TV purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.