Tricolorii au surclasat Armenia. Răzvan Marin, debut senzaţional la naţională, gol şi pasă de gol

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu 5-0 al doilea meci jucat în grupa de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. În minutul 30, tricolorii conduceau deja cu 4-0.

08 oct. 2016, 13:11

Naţionala de fotbal a României a avut la Erevan cel mai facil start de meci din istorie. În minutul 12 era bătut un record vechi de peste 80 de ani. Tabela arăta 3-0 pentru România, după golurile lui Bogdan Stancu – din penalty, Adi Popa şi Răzvan Marin. În 1933, România conducea Iugoslavia cu 3-0 în minutul 13, aşadat recordul de eficacitate a fost devansat cu un minut.

Desprinderea de scor a fost facilitată de o dublă lovitură dată Armeniei chiar de propriul său jucător, Malakyan. Acesta a atins mingea cu mâna pe linia porţii, în minutul 3, iar arbitrul l-a eliminat şi a dat penalty pentru România. Practic, meciul a început de la 1-0 pentru ai noştri, care au jucat şi aproape toată partida cu un om în plus.

Dincolo de aceste avantaje, trebuie subliniat curajul lui Daum de a-l titulariza pe Răzvan Marin, care astfel şi-a făcut debutul în naţională. Şi a făcut-o magistral. A marcat în mintul 12, a dat pasa de gol la reuşita lui Chipciu şi a avut alte câteva şuturi bune, care n-au fost departe de a-i aduce golul doi. Răzvan Marin – un pariu câştigat de Daum, tot aşa cum a fost Romario Benzar în meciul cu Muntenegru. La Erevan, contra Armeniei, a debutat în naţională şi Dorin Rotariu, care a intrat în joc în minutul 67.

Într-un alt meci din grupă, Muntenegru-Kazahstan 5-0. Pentru tricolori urmează marţi meciul cu Kazahstan, de la ora 19.00. Clasament: 1-2. Muntenegru, România 4p (6-1) – 2j; 3. Danemarca 3p (1-0) – 1j; 4. Polonia 1p (2-2) – 1j; 5. Kazahstan 0p (2-7) – 2j; 6. Armenia 0p (1-6) – 1j.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 82 Ultima schimbare la noi, Bicfalvi i-a luat locul lui Nicuşor Stanciu.

Min. 77 În cealaltă partidă a grupei, Muntenegru-Kazahstan 5-0. Au mai înscris Jovetic, în minutul 64, Beqiraj, în minutul 73 şi Savic, în minutul 77.

Min. 75 Keşeru are şansa să facă 6-0, după o gafă a portarului Armeniei, care nu a reuşit să prindă mingea. Şutul lui Keşeru, în cross, trece puţin pe lângă bară.

Min. 67 Prima schimbare în naţionala României. Dorin Rotariu debutează la naţională, el intră în locul lui Chipciu.

Min. 63 În celălalt meci al grupei, Muntenegru s-a desprins la 2-0 cu Kazahstan, prin golul lui Vukcevic, din minutul 59.

Min. 59 GOOOL România! A marcat Chipciu, din pasa lui Răzvan Marin! Jucătorul viitorului a trimis o pasă de 40 de metri, Chipciu a preluat bine şi a depăşit un fundaş, după care a trimis mingea printre picioarele portarului gazdelor. Armenia-România 0-5!

Min. 50 O nouă şansă pentru Răzvan Marin, şutul său de la 18 metri trece puţin pe lângă poarta aermenilor.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 42 Un prim şut pe spaţiul porţii lui Tătăruşanu, dar portarul nostru a reţinut fără probleme. Ozbiliz a fost cel care a şutat.

Min. 29 GOOOL România! Bogdan Stancu recuperează o minge în careul gazdelor şi îi pasează în centru lui Nicuşor Stanciu, care de la punctul cu var catapultează balonul sub bară! Armenia-România 0-4!

Min. 25 O nouă ocazie a noastră, prin Răzvan Marin. Jucătorul Viitorului a prins curaj şi a şutat de la aproape 30 de metri, portarul gazdelor având dificultăţi să reţină mingea.

Min. 25 Tot în grupa noastră, Muntenegru a deschis scorul cu Kazastan, prin Tomasevic, în minutul 24. Celălalt joc, Polonia-Danemarca, este programat de la ora 21.45.

Min. 16 Săpunaru îl lansează în adâncime pe Chpciu, care ratează de puţin să prindă mingea. Fostul stelist ar fi rămas singur cu portarul.

Min. 12 GOOOL România! Răzvan Marin, debutant la echipa naţională, marchează cu un şut de la 17 metri, în dreapta portarului armean, lângă bară, minge imposibil de respins. Armenia-România 0-3!

Min. 9 GOOOL România! Adi Popa a săltat mingea peste portarul Armeniei, după ce a fost lansat perfect în adâncime de Nicuşor Stanciu. Armenia-România 0-2!

Min. 8 Lovitură liberă pentru armeni, de la aproape 30 de metri, Ozbiliz trage mult peste poarta noastră.

Min. 4 GOOOL România! Bogdan Stancu a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri.

Min. 3 Penalty pentru România! Henţ comis pe linia porţii de Malakyan, la un corner al tricolorilor! Armeanul este eliminat!

Min. 1 A început meciul Armenia-Romania.

Echipa de start a României:

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Latovlevici – Hoban – Popa, Stanciu, Răzvan Marin, Chipciu – Bogdan Stancu.

Christoph Daum va trimite în această seară o echipă de start inedită în meciul cu Armenia. Selecţionerul va juca un sistem 4-1-4-1, în care va miza pe mai mulți tineri, printre care și Răvan Marin. Astfel, echipa lui Hagi, Viitorul Constanţa, va avea doi titulari în naţionala României: Romario Benzar și Răzvan Marin.

TVR LIVE VIDEO ARMENIA-ROMANIA. Celelalte partide ale grupei sunt Muntenegru-Kazahstan şi Polonia-Danemarca. În prima etapă, Polonia a făcut 2-2 în Kazahstan, Danemarca a învins Armenia cu 1-0, iar România şi Muntenegru au încheiat 1-1.