Ucraina a arestat o grupare teroristă care pregătea ATENTATE şi avea legături în Transnistria

Serviciul ucrainean de Securitate a reţinut membrii unei grupări care pregăteau atentate teroriste în regiunile Kiev şi Odesa, dar şi cu legături în Transnistria.

21 oct. 2014, 12:05
Ucraina a arestat o grupare teroristă care pregătea ATENTATE şi avea legături în Transnistria

Anunţul a fost făcut de către secretarul de presă al instituţiei, Elena Ghitleanskaia, care a adăugat că în această săptămână la Kiev vor fi luate măsuri de securitate sporite: „Am identificat şi reţinut membrii unei grupări teroriste susţinută de către Serviciile Speciale ruse.”

Potrivit autorităţilor, cei patru suspecţi fac parte din gruparea extremistă Kulikovo Pole şi pregăteau acţiuni de destabilizare în ajunul alegerilor legislative din Ucraina.

Unul dintre liderii grupării, supranumit „Talibanul” avea complici în regiunea transnistreană, care organizau în oraşul Belgorod întâlniri cu un ofiţer din serviciile secrete ruse.

În cadrul acestor întâlniri, cei doi au convenit, de asemenea, asupra organizării unei tabere de antrenament în peninsula Crimeea: „Din luna mai a acestui an particip la acţiuni militare organizate de separatiştii proruşi. Din organizaţia noastră fac parte 500-600 de oameni. Acum două zile, comandantul nostru a decis să organizăm o serie de explozii în regiunea Dnepropetrovsk şi în oraşul Kiev.”

Citeşte şi Serghei Lavrov, declaraţii DURE despre Moldova: „Este revoltător. Scenariul Ucraina s-ar putea repeta”

În cadrul unor percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor forţele de ordine ucrainene au confiscat arme, bombe artizanale, hărţi topografice şi literatură cu tematică militară.