Ulei de cânepă. Beneficii, utilizări şi contraindicaţii

Din ce in ce mai des se vorbeste despre ulei de canepa si despre beneficiile lui pentru sanatate. Canepa este un super-aliment. Ea contine fitonutrienti si grasimi sanatoase care aduc multiple beneficii functionarii organismului.

16 iul. 2018, 20:24
Ulei de cânepă. Beneficii, utilizări şi contraindicaţii

Ulei de canepa beneficii

1. Piele frumoasa

Extras din canepa, uleiul contine un nivel echlibrat de Omega3 si Omega6, acizi grasi cruciali pentru sanatatea pielii. In plus, acidul linoleic ajuta la reducerea inflamatiilor si a simptomelor acneei.

Mai mult, vitamina E continuta de canepa este un element antioxidant esential in mentinerea sanatatii pielii, in special, si a organismului, in general. Consumand alimente bogate in antioxidanti, iti protejezi corpul impotriva radicalilor liberi.

2. Par superb

Uleiul de canepa contine ceramide, grasimi care mentin sanatatea membranelor celulare. Ceramidele ajuta parul sa fie hidratat. Fie ca utilizezi ulei de canepa in mancare, fie ca il utilizezi ca masca, parul va fi mai sanatos si mai stralucitor. 

Iata tot ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos

3. Echlibrarea hormonilor

Canepa este bogata in acizi grasi gama-linoleici (GLA), un acid care contribuie la echilibrarea hormonala. Pentru femei, suplimentarea dietei cu GLA contribuie la usurarea simptomelor sindromului premenstrual. De asemenea, poate reduce crampele si durerile din timpul menstruatiei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.