Un autocar cu 32 de români, ACCIDENT GRAV în Ungaria. Şoferul a rămas încarcerat. FOTO

Un autocar cu numere de Galaţi a fost implicat, luni, într-un accident în Ungaria. Două persoane au fost grav rănite.

22 sept. 2014, 07:29

Accidentul a avut loc în localitatea Mako din Ungaria. Un autocar cu 32 de români, care venea de la Roma, a ieşit de pe şosea şi a alunecat într-un şanţ, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Mai multe echipaje SMURD au ajuns la faţa locului şi l-au eliberat pe şofer, care era prins între fiarele contorsionate.

Şoferul autocarului avea experienţă şi era printre cei mai buni din firmă, a declarat, luni, reprezentantul societăţii Coltrans Galaţi, proprietarul autovehicolului, Ionel Şerban, potrivit Agerpres. „În Ungaria ploua foarte tare şi la un sens giratoriu probabil că a derapat, a pierdut controlul volanului şi s-a produs accidentul. Autocarul venea din Italia de la Roma şi nu ştim exact numărul de călători pentru că toate actele sunt la ghid şi le-a lăsat în autocar. Autorităţile maghiare încă nu-i lasă să urce în autocar şi nu putem să luăm legătura cu ei că au şi telefoanele înăuntru. Doar şoferul ne-a răspuns la telefon că era în autocar încarcerat la picioare, dar l-au eliberat. Este un şofer cu experienţă, unul dintre cei mai buni din firmă. Au fost mai multe atacuri de panică. Am trimis deja un autocar de la Arad să-i aducă acasă când vor permite autorităţile ungare. Sunt cam 26-27 de oameni nu ştim exact”, a declarat Ionel Şerban.

În momentul producerii accidentului, majoritatea pasagerilor dormeau. Din fericire, nu există morţi.

Două persoane au fost rănite grav, fiind internate la spitalul din Szeged. Alţi 11 pagaseri români au fost răniţi uşor.

Două persoane sunt rănite grav, celelalte prezintă leziuni uşoare. Momentan vom ţin legătura cu spitalul din Szeged, este un spital care are toate specialităţile. O să aşteptăm să vedem cum evoluează situaţia„, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.