Un autocar cu turişti români, implicat într-un accident grav în Bulgaria. O persoană a murit VIDEO

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Bulgaria. O femeie de 27 de ani a murit şi alţi pasageri au fost răniţi. Şase dintre răniţi sunt într-o stare mai gravă. Trei elicoptere SMURD au plecat spre locul tragediei pentru a prelua victimele aflate în stare gravă. 

21 sept. 2014, 06:01

Un autocar cu 25 turişti români a fost implicat, duminică, în jurul orei 5.00, într-un grav accident de circulaţie în Bulgaria. Maşina s-a răsturnat în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, într-o zonă muntoasă cu multe serpentine. Accidentul s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de granița cu România. 

Autocarul în care se aflau românii se întorcea din staţiunea Kusadasi din Turcia, acolo unde oamenii își petrecuseră concediul. Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, şoferul a pierdut controlul direcției de mers și autocarul s-a răsturnat. Şoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieşit negativ.

O româncă de 27 de ani a murit la faţa locului, iar alţi şase pasageri au fost răniţi şi spitalizaţi în oraşul Veliko Târnovo, informează biroul de presă al directoratului regional al Ministerului de Interne din Veliko Târnovo. Printre victime nu se află copii.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că au fost trimise două elicoptere către locul unde s-a produs accidentul din Bulgaria şi un al treilea elicopter este „în pregătire”. Raed Arafat a precizat că este vorba de doi pacienţi în stare critică, cu leziuni cranio-cerebrale, încă „doi-trei răniţi grav” şi un altul rănit mai uşor, dar care necesită, totuşi, transport.

Raed Arafat a mai spus că doi pacienţi vor fi aduşi la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.

Celelalte victime ale tragediei au fost transportate la spitalele din apropiere de locul accidentului.

Unul dintre șoferi, care nu se afla la volan în momentul producerii accidentului, a fost audiat de anchetatorii bulgari.

Traficul în zonă a fost blocat de aproximatv trei ore, iar ancheta este coordonată de un procuror.

Autocarul care s-a răsturnat aparține societății Camira Events&Travel, care are sediul în București.

CITEŞTE ŞI: Accident GRAV la Cluj: Un autocar s-a făcut scrum VIDEO