Un avion militar s-a prăbuşit în Sumatra. Cel puţin 141 de morţi

Cel puțin 141 de persoane și-au pierdut viața după ce un avion militar indonezian s-a prăbușit marți într-o zonă rezidențială din orașul Medan, în nordul insulei Sumatra, și a fost cuprins de flăcări, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, informează Reuters. Șeful forțelor aeriene indoneziene a declarat marți că 113 persoane se aflau la bordul avionului militar.

30 iun. 2015, 07:30
Un avion militar s-a prăbuşit în Sumatra. Cel puţin 141 de morţi

Numărul morţilor identificaţi în urma catastrofei aviatice din Sumatra a urcat la 141 de persoane, potrivit autorităţilor indoneziene, care au comunicat oficial, miercuri, bilanţul actualizat al victimelor catastrofei.

Doisprezece membri ai echipajului și 101 pasageri se aflau la bordul avionului Hercules C-130 care s-a prăbușit la Medan după decolarea din Jakarta, a declarat șeful forțelor aeriene, Agus Supriyatna. El a precizat însă că au existat escale la Pekabaru și Dumai și nu se știe dacă toți pasagerii inițiali au rămas la bord.

El a afirmat însă pentru postul TV Metro că până în prezent de la locul prăbușirii avionului au fost recuperate 49 de cadavre.

Potrivit unei surse militare, avionul s-a prăbușit într-o zonă rezidențială, peste un hotel și mai multe case, informează Agerpres.

Avionul de tip Hercules C-130 a fost distrus în urma prăbușirii în orașul Medan, a informat Metro TV.

Nu se știe pentru moment câte dintre victime s-ar fi aflat în avion și câte la sol.

Avionul s-a prăbușit la câteva minute după ce a decolat de la o bază aeriană din orașul Medan cu destinația Natuna, o insulă vecină.

Potrivit mass-media, pilotul ar fi cerut să revină la bază din cauza unor probleme tehnice.