Un bărbat a fost condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare după ce a infectat cu HIV o fată de 13 ani

Un bărbat acuzat de act sexual cu o minoră şi transmiterea virusului HIV a fost condamnat definitiv, marţi, de judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi la 3 ani şi opt luni de închisoare, potrivit Mediafax. 

RomaniaTV.net
24 apr. 2018, 09:47
Un bărbat a fost condamnat la 3 ani şi opt luni de închisoare după ce a infectat cu HIV o fată de 13 ani

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins, marţi, apelul declarat de Costel Petrachi, şi au menţinut sentinţa Tribunalului Iaşi, care a dispus ca bărbatul să execute trei ani şi opt luni de închisoare. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

La prima instanţă, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă promovată de minoră şi a luat act de recunoaşterea pretenţiilor formulate cu titlu de daune materiale, de către inculpat şi, în consecinţă, a obligat inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei către fetiţă.

De asemenea, Tribunalul Iaşi a admis, în, parte, daunele morale formulate de partea civilă, prin reprezentantul legal, şi a obligat inculpatul să-i achite părţii civile minore suma de 30.000 de euro, cu titlu de daune morale.

În acest caz, anchetatorii au arătat că bărbatul de 34 de ani locuia în comuna Mirosloveşti împreună cu concubina sa şi cei patru copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi 11 ani, iar victima, în vârstă de 13 ani, locuia cu părinţii ei în Paşcani. În luna iulie 2014, cei doi s-au cunoscut la un târg.

Oamenii legii au precizat că, în iulie 2015, cei doi au început să aibă relaţii intime, chiar dacă individul ştia că, în urmă cu aproximativ şapte ani, după un raport sexual neprotejat, dobândise sindromul imuno-deficitar, şi nu a informat-o pe fată. În aprilie 2016 minora a aflat că este însărcinată şi, în urma analizelor, medicii au diagnosticat-o cu sindromul HIV. În iulie, fata a născut.