Un bărbat de culoare, şef al Poliţiei din Ferguson

Un polițist de culoare a fost numit miercuri interimar în fruntea poliției din Ferguson, din statul Missouri, localitate zguduită de proteste după uciderea unui tânăr de culoare de către un polițist alb.

22 iul. 2015, 18:02
Un bărbat de culoare, şef al Poliţiei din Ferguson

Comandantul Andre Anderson, de 50 de ani, a fost numit șef interimar al poliției, dar primarul orașului, James Knowles, și-a exprimat speranța că ofițerul va candida la concursul pentru titularizarea pe post.

Ofițerul de culoare a fost prezentat drept ‘un bărbat cu 24 de ani de experiență, cunoscut pentru talentul său, nu numai de a conduce, ci și de a inova’. Este de asemenea recunoscut, ‘lucru foarte important pentru orașul nostru, pentru simțul său de cooperare’, a adăugat primarul.

Comandantul Anderson a declarat, la rândul său, că primele sale inițiative vor fi de ‘a construi încrederea și de a dezvolta munca poliției în cadrul comunității’, promițând recrutarea de persoane respectate ‘care reflectă comunitatea pe care o servim’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Decizie controversată: Poliţistul care a ÎMPUŞCAT MORTAL un adolescent, a scăpat fără să fie acuzat

Polițistul, care vine din Glendale (statul Arizona), își începe mandatul joi.

Ferguson, localitate aflată în centrul SUA, a fost zguduită de proteste după moartea lui Michael Brown, în vârstă de 18 ani, împușcat mortal de polițistul Darren Wilson la 9 august 2014, deși nu era înarmat. Populația de 21.000 de locuitori a localității este formată în proporție de două treimi din afro-americani, dar personalul poliției și al municipalității, care a fost între timp decimat de numeroase demisii, era format majoritar din albi.