Un buzoian căruia i-a fost amputat penisul, în urma unor manevre medicale greşite, cere daune de 500.000 euro

Un buzoian căruia în anul 2014 i-a fost amputat penisul, în urma unor manevre greşite de montare a unei sonde urinare făcute de cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, cere daune de 500.000 de euro unităţii medicale.

15 iun. 2017, 07:07
Un buzoian căruia i-a fost amputat penisul, în urma unor manevre medicale greşite, cere daune de 500.000 euro

Judecătoria Buzău a decis, în luna martie a acestui an, că bărbatul căruia i-a fost amputat penisul în urma unei infecţii căpătate după o intervenţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost victima unui malpraxis şi a anulat documentul prin care Comisia din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a concluzionat, în urma anchetei efectuate, că tratamentul i-a fost aplicat corect, singura problemă fiind cea a personalului insuficient în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când buzoianul a ajuns la spital. Decizia a rămas definitivă după ce nicio parte nu a contestat-o.

După doi ani de procese, buzoianul Costică Maroleanu, cel care a rămas fără penis în urma unor operaţii greşite, cere daune spitalului judeţean Buzău de 500.000 de euro. Prima instanţă i-a dat câştig de cauză, iar acum avocaţii fac demersuri să recupereze suma. 

Costică Maroleanu a ajuns la Spitalul Judeţean Buzău în luna noiembrie 2014 cu suspiciune de atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are şi probleme diabetice. Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior au apărut, pe fondul afecţiunii diabetice, probleme la sistemul urologic, astfel că, în decembrie, a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău.    I-a fost montată o sondă urinară, iar după câteva zile, când aceasta i-a fost scoasă, au apărut complicaţiile. Bărbatului i se infectase organul genital dar, cu toate acestea, nu a fost programat la un consult urologic.   Pentru că se simţea tot mai rău, pacientul a decis să plece din spitalul din Buzău, iar după Anul Nou s-a internat la Spitalul Militar Central. Acolo, doctorii şi-au dat seama că e o situaţie disperată şi au decis amputarea organului genital.