ATAC TERORIST în Ierusalim. Un camion a intrat într-un grup de pietoni: Patru MORŢI şi 15 răniţi VIDEO

Un camion a intrat, duminică, într-un grup de militari în Ierusalimul vechi, într-una dintre locațiile intens frecventate de turiști, informează Reuters.

08 ian. 2017, 11:56

Patru persoane, trei femei şi un bărbat, au murit și cel puțin 15 au fost rănite, după ce un camion a intrat duminică după-amiază în plin într-un grup de militari, în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim, potrivit news.ro. Persoanele rănite au fost transportate la spital. Două victime sunt în stare gravă.

Şeful Poliţiei israeliene, Roni Alsheich, a descris atacul cu camionul drept un atac terorist şi a precizat că autorul era originar din Ierusalimul de Est, zonă cu populaţie majoritar palestiniană, relatează Haaretz.

Şi o purtătoare de cuvânt a poliției a descris atacul ca unul „terorist”. „A fost un atac terorist, un atac cu camion„, a declarat pentru Radio Israel o purtătoare de cuvânt a poliției.

Şoferul camionului a fost ucis de către forţele de ordine.

Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, au vizitat locul atacului.

Netanyahu a afirmat că este posibil să existe o legătură între atac şi cele de la Nisa şi Berlin, revendicate de organizaţia teroristă Statul Islamic.

„Cunoaştem identitatea atacatorului, potrivit tuturor semnelor este un susţinător al Statului Islamic. Am închis Jabel Mukabar, cartierul de unde provine, şi desfăşurăm acţiuni pe care nu le voi detalia”, a spus premierul într-un comunicat.

O reuniune a cabinetului de securitate va determina răspunsul Israelului la atac.

Autorul atacului a fost identificat drept un palestinian în vârstă de 28 de ani, locuitor al Ierusalimului de Est.

Şi şeful Poliţiei israeliene, Roni Alsheich, a spus presei că este posibil ca atacul să fi fost inspirat de cel similar produs în decembrie la Berlin, soldat cu 12 morţi. „Este posibil, cu siguranţă, să fi fost influenţat de ce a văzut la televizor, dar este greu să intri în capul fiecărei persoane pentru a înţelege ce a determinat-o, însă nu este nicio îndoială că aceste lucruri au un efect”, a declarat Alseich.