Un cioban din Galaţi are datorie de 2 MILIOANE de EURO la FISC

Un cioban este inamicul public numărul 1 al FISC-ului din Galaţi. Baciul a ajuns să acumuleze o datorie de peste 9 milioane de lei, după ce a fost păcălit de un om de afaceri să fie administratorul unei firme.

20 mai 2016, 06:29
Un cioban din Galaţi are datorie de 2 MILIOANE de EURO la FISC

În topul datornicilor din comuna gălăţeană Ghidigeni se află Viorel Cotigă, un cioban de 40 de ani. Conform ANAF, el datorează statului 9,8 milioane de lei, adică aproximativ două milioane de euro. Bărbatul susţine că a fost păcălit să intre cu numele într-o firmă.

„Am facut si eu o firma de achizitii animale. A fost cineva care a cumparat tirul cu vaci nu eu, eu nu aveam bani eu sunt sarac. Eu eram in acte, eu scoteam banii. Si ei imi dadea cat voia ei”, a declarat ciobanul.

Bărbatul spune nu are cum să plătească datoria nici dacă ar avea mai multe vieţi. Rămâne doar să demonstreze că a fost victima unei escrocherii.

În aceeasi capcană au căzut si alți doi sateni. Unul dintre ei a disparut din localitate şi şi-a scos casa la vânzare. Datoriile celor trei reprezinta bugetul comunei pe 10 ani.

Alţi 47 de oameni din aceeaşi comună apar pe lista ruşinii. Deşi numărul datornicilor este mare, în localitate nu sunt prea mulţi afacerişti, dimpotrivă: aproape 10 la sută dintre localnici trăiesc din ajutorul social, iar cei mai mulţi muncesc cu ziua prin sat.