Un cunoscut actor, găsit mort în casă. Se pare că a făcut accident vascular

Actorul Tomas Milian, cu orgini cubaneze, italieneşti şi americane, a murit la 84 de ani. Artistul care a fost promovat în filme Bernardo Bertolucci şi Steven Soderbergh a fost găsit mort în casă.

25 mart. 2017, 09:22

Tomas Milian a murit în urma unui accident vascular cerebral în casa lui din Miami, potrivit agenției de știri italiene ANSA.

Milian a jucat în aproximativ 120 de filme de-a lungul unei cariere care se întinde pe șase decenii. Cele mai multe dintre filmele au fost filmate în Italia, unde a lucrat cu regizori ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti și Pier Paolo Pasolini.

Pe finalul carierei, Milian sa mutat în Statele Unite, unde a apărut în filmul lui Sydney Pollack „Havana”, în filmul lui Steven Spielberg „Amistad” și a jucat corupt General Arturo Salazar în filmul lui Soderbergh „Traffic”, rol pentru care a câștigat un important premiu.

Viaţa lui Milian pare un scenariu de fil. Născut Tomas Quintin Rodriguez la 3 martie 1933, la Havana, Milian a fost fiul unui general cubanez, care în timpul revoluției a fost arestat, ceea ce l-a determinat Milian să emigreze la New York, unde a studiat actoria și a devenit cetăţean american.