Un episcop îi îndeamnă pe preoţi la bătaie: „Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Trântiţi-l cu capul de bordură!”

Înregistrare bombă cu Episcopul Buzăului şi Vrancei. Înalt Preasfiţitul Ciprian a fost înregistrat într-o şedinţă cu alţi preoţi, în timp ce îi îndemna la acte de violenţă împotriva celor caterisiţi din ordinul său. "Trântiţi-l cu capul de bordură şi de cruce ca să înveţe minte ticălosul", a fost reacţia înaltului ierarh.

22 iun. 2016, 07:06
Un episcop îi îndeamnă pe preoţi la bătaie: „Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Trântiţi-l cu capul de bordură!”

Înalt Preasfiţitul Ciprian s-a înfuriat după ce a aflat că doi dintre preoţii caterisiţi de el încă țin slujbe şi îi spovedesc pe oameni, potrivit România TV.

Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Ca să se înveţe minte escrocul, ticălosul, debilul. Trebuie să luaţi atitudine! Trântiţi-l de perete. Unde l-aţi trântit pe Vatră, prin cimitir. Trebuia să-l trântiţi cu capul de-o bordură„, a spus, extrem de furios, ÎPS Ciprian, Episcopul Buzăului şi Vrancei.

Înalt Preasfiţitul Ciprian are o explicație pentru atitudinea violentă: „așa se face și în alte țări”. „De curând am fost în pelerinaj în Grecia. Acolo iau atitudine imediat. Preoţii cu credincioşii zeloşi îi strâng de gât pe ceilalţi. Se duc acolo, îi dau afară, îi bat efectiv”, a spus Înalt Preasfiţitul Ciprian.

Într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei explică faptul că Înalt Preasfiţitul Ciprian nu i-a instigat pe preoţi la violenţă, ci doar le-a reproşat că nu sunt vigilenţi atunci când un preot fals încalcă proprietatea Bisericii, oficiind slujbe fără valoare pentru credincioşi.