Un fost şef de la Administraţia Finanţelor Publice Corabia, reţinut de DNA

Procurorii DNA Craiova l-au retinut, miercuri, pe Gabriel Vita, fost sef administratie oraseneasca in cadrul Administratiei Finantelor Publice Corabia, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si fals intelectual, ambele in forma continuata.

14 oct. 2015, 17:04
Un fost şef de la Administraţia Finanţelor Publice Corabia, reţinut de DNA

In dosar, au mai fost retinuti Vergilius Cernea, inspector principal in Administratia Finantelor Publice Corabia (Dolj) la data faptelor, pentru aceleasi fapte, si Ciprian Bogdan Buruntia, administrator al unor firme, pentru instigare, potrivit unui comunicat emis de DNA. Cei trei vor fi prezentati joi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In perioada decembrie 2010 – iunie 2011, inculpatii Vita si Cernea, prin incalcarea normelor legale incidente in cauza si a atributiilor de serviciu, la instigarea lui Buruntia si a unei alte persoane, au semnat si stampilat mai multe adrese comunicate ulterior unor unitati bancare (8 adrese ).

Aceste documente contineau mentiuni necorespunzatoare adevarului, respectiv faptul ca impotriva firmei administrate de Buruntia au fost luate alte masuri de executare silita. Prin aceasta, s-au ridicat/sistat in mod abuziv popririle ce fusesera instituite pe conturile societatilor administrate de Buruntia, ca urmare a unor debite datorate bugetului de stat. Acest lucru a permis reprezentantilor societatilor respective sa beneficieze in interes propriu de sumele de bani aflate sau intrate ulterior in aceste conturi„, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca aceste actiuni au avut ca urmare prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu aproape 3,7 milioane lei, suma nerecuperata fiind de peste 3.643.000 lei, desi dupa momentul ridicarii/sistarii abuzive a popririlor a existat disponibil banesc pentru executarea silita a creantelor fiscale.