Un mare fotograf contemporan s-a sinucis la doar 29 de ani. Prietenii săi acuză autorităţile

Ren Hang, unul dintre cei mai promiţători fotografi contemporani, şi-a pus capăt zilelor la doar 29 de ani.

25 feb. 2017, 08:35

Ren Hang, una dintre figurile proeminente ale noii generații de fotografi chinezi, care de-a lungurl carierei a sfidat cenzura şi acţiunile de intimidare din partea autorităților, s-a sinucis la vârsta de 29 de ani.

Ren Hang a fost arestat de mai multe ori de poliţie, din cauza fotografiilor sale cu conţinut sexual explicit şi deşi valoarea sa a fost recunoscută la nivel global el nu s-a bucurat de celebritate în propria ţară, refuzându-i-se constant organizarea de expoziţii în galeriile din Beijing. Ren Hang a dus o luptă lungă cu depresia de-a lungul vieții, această experiență împărtăţind-o adesea pe site-ul său, uneori sub formă de poezie, într-o secţiune specială intitulată chiar „Depresia mea”.

Ren Heng avea programată în perioada următoare o expoziţie la Foam, în Amsterdam. El ar fi împlinit 30 de ani pe martie 2017. S-a născut la Nong’ An, o suburbie a oraşului Changchun, capitala Provinciei Jilin, din nord-estul Chinei. Încă de la 17 ani a plecat de acasă, la Beijing, iar la colegiu a studiat publicitatea. A avut expoziţii de fotografie la Antwerp, Athens, Bangkok, Copenhagen, Frankfurt, Hong Kong, Marseille, New York, Paris şi Vienna.

Detalii despre condiţiile şi modul în care s-a sinucis Ren Hang nu au fost date publicităţii.