Un medic snopit în bătaie şi-a iertat bătăuşul în schimbul a două fapte bune. Ce l-a pus să facă

Un medic snopit în bătaie de un fost boxer şi-a iertat agresorul în schimbul a două fapte bune. Ca să renunţe la proces, medicul l-a pus pe agresor să ajute cu bani două persoane cu grave probleme de sănătate.

13 dec. 2018, 09:33
Un medic snopit în bătaie şi-a iertat bătăuşul în schimbul a două fapte bune. Ce l-a pus să facă

Pe data de 19 august 2015, medicul anestezist Daniel Rusu, de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi a fost batut in plina strada de un Iulian Cosmei tanar recalcitrant, boxer, care era suparat ca nu a reusit sa-si parcheze masina in statia de tramvai din fata Universitatii „Al. I. Cuza”.

Bătăuşul a fost trimis în judecată, dar între timp medicul Daniel Rusu s-a inteles cu acesta, cu condiţia să facă două gesturi frumoase catre niste oameni necajiti. Boxerul Iulian Cosmei a acceptat provocarea medicului si a fost de acord sa doneze cate 1.000 euro catre doua cazuri sociale.

Potrivit bzi.ro, este vorba de cazul Sabinei Dorofte, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, medic rezident in medicina de familie, si cazul Anei Maria Tanase, o copila de 18 ani, lovita pe trecerea pentru pietoni de un comisar din cadrul Garzii de Mediu Iasi, paralizata la pat. Ambele cazuri umanitare sunt foarte dureroase. Sabina Dorofte a aflat in urma cu un an de zile ca are o tumora cerebrala maligna si are nevoie de ajutor pentru interventiile chirugicale si pentru tratament. Aceasta a publicat pe facebook un mesaj umanitar la inceputul anului 2018. Si situatia in care se afla Ana Maria Tanase este foarte delicata pentru ca aceasta nici macar nu se poate ridica din pat. Nu poate manca singura si si-a pierdut complet capacitatea de auto-ingrijire.

Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a inteles faptul ca rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci si de a preveni alte fapte sociale negative. In prag de sarbatori, l-am indrumat pe domnul Cosmei sa isi indrepte fapta sociala negativa cu alte fapte pozitive. S-au bucurat atat Sabina Dorofte, cat si Ana Maria Tanase, care, desi nu poate vorbi si este paralizata, va beneficia de mai multe sedinte de kinetoterapie din acesti bani„, a precizat avocata Sandra Gradinaru, aparatorul doctorului batut.