Un munte de grăsimi reziduale, de 130 de tone, a înfundat reţeaua de canalizare din Londra

Compania Thames Water a estimat că ar fi necesare cel puţin trei săptămâni pentru evacuarea acestui "Fatberg" (munte de grăsime) de 130 de tone.

12 sept. 2017, 19:26
Un munte de grăsimi reziduale, de 130 de tone, a înfundat reţeaua de canalizare din Londra

Este cea mai mare acumulare de astfel de reziduuri de grăsime de până acum care înfundă canalizarea capitalei Marii Britanii.

„Acest munte de grăsime este cel mai mare de până acum”, a explicat şeful reţelei de deşeuri a Thames Water, Matt Rimmer,  într-un comunicat. „Este un adevărat monstru care s-a închegat şi necesită multă mână de lucru şi utilaje pentru a fi înlăturat”, a continuat el.

Enormul bloc de grăsime este compus, între altele, şi din resturi de hârtie igienică, pampers şi alte deşeuri care s-au aglomerat în reţeaua de canalizare situată sub o importantă arteră din capitală, în Whitechapel, în estul Londrei, informează AFP.

Reziduurile ocupă o porţiune de aproximativ 250 de metri şi cântăresc echivalentul a 11 autobuze cu imperială, a mai precizat Thames Water. „Este ca şi cum ai încerca să sparge beton. Este cu atât mai frustrant cu cât asemenea situaţii ar fi putut fi evitate în întregime”, a adăugat şeful companiei de canalizare.

Citeşte şi Peste jumătate din populaţia României nu avea locuinţele conectate la sistemele de canalizare în 201

Autorităţile londoneze au informat că va fi nevoie de aproximativ 3 săptămâni pentru înlăturarea reziduurilor grăsoase acumulate în canalizare.

Reţeaua Thames Water deserveşte 15 milioane de locuitori din Londrd şi Thames Valley. Costul lucrărilor a fost estimat la aproximativ 1,1 milioane de euro pe lună şi este asigurat de societatea de Thames Water, potrivit AFP.

Precedentul „record” de înfundare cu grăsime a reţelei de canalizare a fost de 15 tone, în 2013, în reţeaua de canalizare din subsolul din Kingston (în sud-estul Londrei).