Un nou tratament contra migrenei, aprobat în Statele Unite

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (Food and Drug Administration - FDA) a aprobat un tratament conceput pentru a preveni migrenele, care va deveni disponibil peste o săptămână în Statele Unite, au anunţat joi reprezentanţii grupului farmaceutic elveţian Novartis şi cei ai grupului american Amgen, citaţi de AFP.

18 mai 2018, 09:31
Un nou tratament contra migrenei, aprobat în Statele Unite

Noul medicament, denumit Aimovig, a fost creat pentru a fi administrat chiar de către pacienţi, o dată pe lună, cu ajutorul unei seringi cu injecţie, asemănător injecţiilor cu insulină.

Este vorba despre o „abordare inovatoare” şi despre „primul şi unicul tratament aprobat de FDA şi dezvoltat specific pentru a preveni migrenele, blocând receptorul de peptidă asociat genei care reglementează calcitonina (CGRP-R)”, precizează comunicatul comun dat publicităţii de Novartis şi Amgen.

„Aimovig este primul tratament de acest gen care ţinteşte acel receptor şi a demonstrat o eficienţă solidă contra migrenelor”, a afirma CEO-ul Novartis, Paul Hudson, citat în comunicat.

În Statele Unite, medicamentul Aimovag va costa 575 de dolari pentru o injecţie lunară de 70 miligrame sau 140 miligrame, iar costul anual al tratamentului va fi de 6.900 de dolari.

Specialiştii de la Novartis se aşteaptă ca medicamentul să fie aprobat şi în cadrul Uniunii Europene în lunile viitoare.