Un profesor din Houston a rănit 12 copii, într-un experiment eşuat. A vrut să le arate cum îşi schimbă flăcările culoarea

12 copii de vârstă preşcolară au suferit arsuri. iar şapte dintre ei au necesitat spitalizarea, după ce un profesor a efectuat greşit un experiment.

18 mai 2017, 07:41
Un profesor din Houston a rănit 12 copii, într-un experiment eşuat. A vrut să le arate cum îşi schimbă flăcările culoarea

Dascălul folosea substanțe chimice pentru a schimba culorile flacării, atunci când amestecul a explodat brusc. 12 copii au fost afectaţi de explozie şi au suferit arsuri, iar iar șapte dintre ei au fost duşi la Spitalul Memorial Hermann.

Focul şi-a schimbat culorile, dar ultima încercare nu funcționat, așa că s-a pus ceva mai multă substanţă. Atunci s-a produs explozia„, a spus Kate Earnest, o fetiţă de 5 ani, care era prezentă la experiment. „Aşa au fost arşi copiii, toţi au început să plângă„, a adăugat ea.

Încidentul a avut loc în aer liber, la Yellow School, o şcoală aflată în subordinea Bisericii Presbiteriene Memorial Drive. profesorul a amestecat acid boric cu metanol, dar cum nu a obţinut rezultatul dorit a adăugat mai mult alcool, acesta generând aprinderea amestecului, spune David Foster, de la Departamentul de Pompieri.