Un restaurant oferă reduceri în funcţie de cupa de la sutien. Măsura a stârnit protestul multor clienţi

Un restaurant din China a devenit ținta criticilor după ce a lansat o campanie de promovare, în care le oferă reduceri femeilor, în funcție de mărimea purtată la sutien.

08 aug. 2017, 09:29
Un restaurant oferă reduceri în funcţie de cupa de la sutien. Măsura a stârnit protestul multor clienţi

Mai mulți localnici au făcut o plângere la primărie, după ce prin orașul Hangzhou au apărut mai multe panouri de publicitate pentru restaurantul Trendy Shrimp, aflat într-un mall. Afișele înfățișau mai multe personaje de desene animate, în lenjerie intimă, iar sloganul localului era „Tot orașul caută sâni”. Restaurantul oferea reduceri pentru femei, în funcție de cupa purtată la sutien.

Mai mulți clienți s-au plâns însă că afișele au un conținut vulgar și sexist și că discriminează femeile. Managerul restaurantului și-a apărat „strategia de marketing”, susținând că „de când am început campania, numărul clienților a crescut cu 20%. Unele fete care au venit la noi erau foarte mândre, nu aveau nimic de ascuns”. El și-a asigurat clientele că le pot cere chelnerițelor să le aplice reducerea, dacă nu vor să aibă de a face cu personalul masculin al localului. Între timp, afișele publicitare au fost retrase.

Nu este prima dată când un local din China oferă reduceri în funcție de aspectul fizic al clienților. În ianuarie 2015, un restaurant din provincia Henan a anunțat că va oferi discounturi clienților „care arată bine”, iar un local din Chongqing aplica reduceri la meniurile sale pentru clienții supraponderali.