Un român a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru că şi-a lăsat soţia gravidă

Un român în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Motivul? A lăsat gravidă o fată.

10 oct. 2017, 10:40
Un român a fost CONDAMNAT la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru că şi-a lăsat soţia gravidă

Sentința a fost dată de către un tribunal englez după ce anul trecut a întreținut relații intime cu o copilă în vârstă de 12 ani, scrie dcnews.ro. Fata, care la scurt timp după ce a devenit soția acestuia, se află acum în România și urmează să nască în următoarea perioadă.

Citeşte şi Cristian Pomohaci a fost trecut în rândul „teologilor laici”. Preotul va fi evaluat anual

Procurorul de caz, Jamie Sawyer, a susținut în fața instanței de judecată că întreținerea de relații sexuale sub vârsta de 16 ani cu sau fără acordul părților este pedepsită de lege atât în România cât și în Marea Britanie.

Avocatul inculpatului a susținut în fața instanței că deși din punct de vedere legal, căsătoria celor doi este ilegală, se pot invoca circumstanțe atenuante ce țin strict de tradiția romă, iar actul sexual a avut loc cu consimțământul celor doi. Un astfel de exemplu este dat de faptul că anul trecut când inculpatul avea 24 de ani, toți prietenii și membrii familiei care aveau vârsta apropiată cu a minorei erau deja căsătoriți. Mai mult, avocatul a declarat că etnia romă este una dintre cele mai persecutate la nivel european, iar tradițiile lor culturale nu sunt respectate în țările de origine, în special în România.

Instanța de judecată a respins însă argumentele apărării. „Întreținerea de relații sexuale cu unui copil în vârstă de 12 ani, cu sau fără acordul părților sau a părinților este interzisă de lege, indiferent de obiceiurile specifice oricărei minorități. Trebuie reținut că viitoarea mămică este un copil care așteaptă un copil. Copiii trebuie să fie protejați de ceilalți și de ei înșiși” și-a motivat judecătorul decizia, scrie Știri Diaspora.