Una dintre cele mai mari sportive spaniole din istorie se retrage din activitate. E campioană olimpică la săritura în înălţime

Ruth Beitia, campioană olimpică en-titre la săritura în înălţime, şi-a anunţat miercuri retragerea din activitatea sportivă, la vârsta de 38 de ani.

18 oct. 2017, 09:37
Una dintre cele mai mari sportive spaniole din istorie se retrage din activitate. E campioană olimpică la săritura în înălţime

Ruth Beitia şi-a anunţat retragerea în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Santander, la care a fost însoţită de antrenorul său, Ramón Torralbo. Beitia are 38 de ani, iar ultimul an i-a fost marcat de o serie de accidentări, însă cu toate acestea ea a devenit vicecampioană la Europenele în sală care au avut loc la Belgrad. La Mondialele de la londra a ajuns în finală, dar nu s-a putut lupta pentru medalii, din cauza unei accidentări. La momentul retragerii, Ruth Beitia este deţinătoarea titlului olimpic şi al celui european în aer liber, ambele cucerite anul trecut, la Rio de Janeiro, respectiv Amsterdam.

Ruth Beitia s-a născut pe 1 aprilie 1979, la Santander, iar la 19 ani dobora deja recordul Spaniei, sărind 1,89 metri. În 2007 sărea peste ştacheta ridicată la 2,02 metri, recordul stabilit atunci rămânând şi azi în picioare.

În 2015, Ruth Betia a devenit prima atletă spaniolă care a câştigat IAAf Golden League, ea repetând performanţa în 2016. La Rio a devenit prima femeie spaniolă care a obținut o medalie de aur la atletism, la o ediţie a Jocurilor Olimpice.