Universiada de la Taipei: Alina Rotaru a cucerit aurul la săritura în lungime

Atleta română Alina Rotaru a cucerit medalia de aur în proba de săritură în lungime, joi, la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan), cu un rezultat de 6,65 metri.

24 aug. 2017, 12:40
Universiada de la Taipei: Alina Rotaru a cucerit aurul la săritura în lungime

Atleta Alina Rotaru a obţinut, joi, medalia de aur în proba de săritură în lungime, la Universiada de la Taipei, distincţia fiind a şasea pentru România la competiţia din Taiwan.

Cea mai bună săritură a Alinei Rotaru a măsurat 6,65 metri, cu care a obţinut medalia de aur, celelalte sărituri reuşite fiind de 6,39, 6,41 şi 6,56 metri. Pe podium au mai urcat Nektaria Panayi (Cipru, 6,42 metri) şi Anna Buehler (Germania, 6,38).

Aurul Alinei Rotaru este a doua medalie la atletism pentru România, după bronzul cucerit de Andrei Gag la aruncarea greutăţii (20,12 metri).

De asemenea, delegaţia tricoloră mai are patru medalii obţinute la gimnastică de Larisa Iordache (aur la individual-compus şi sol, bronz la bârnă), respectiv de Andrei Muntean (bronz la sărituri).

România este reprezentată la Taipei de 91 de sportivi, care concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

În total, participă 7.639 sportivi, în 275 de evenimente care vor include 21 de ramuri sportive.

La ediţia din 2015, de la Gwanju (Coreea de Sud), România a obţinut 7 medalii (una de aur, trei de argint, trei de bronz), ocupând locul 29 în clasamentul pe naţiuni.

România a fost gazda ediţiei de iarnă a competiţiei, în 1951 (Poiana Braşov), şi a celei de vară din 1981 (Bucureşti).