Unul dintre cei mai în vogă actori ai Serbiei a murit la doar 48 de ani. Ultimul film cu el nu a apucat încă să fie difuzat

Actorul sârb Nebojsa Glogovac, cunoscut pentru multiplele sale roluri în filme şi spectacole de teatru, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 48 de ani.

RomaniaTV.net
09 feb. 2018, 09:36
Unul dintre cei mai în vogă actori ai Serbiei a murit la doar 48 de ani. Ultimul film cu el nu a apucat încă să fie difuzat

Nebojsa Glogovac a murit în urma unei scurte suferinţe, el fiind internat în urmă cu 10 zile la Institutul Oncologic. Imediat mass-media a semnalat că actorul este grav bolnav, iar starea sa se înrăutăţeşte pe zi ce trece.

Nebojsa Glogovac s-a născut pe 30 august 1969, la Trebinje, în Bosnia-Herţegovina, iar tatăl său era preot. Familia sa s-a mutat la Pancevo, în Serbia, când Nebojsa avea 7 ani. El a debutatb în actorie în 1987, la 18 ani, când a jucat rolul unui licean în serialul de televiziune „Bolji život” (O viaţă mai bună).

După liceu s-a înscris la studii de psihologie, la Facultatea de Filosofie din Belgrad, însă după doi ani şi-a schimbat opţiunile, iar în 1990 s-a înscris la Facultatea de Arte Dramatice din Belgrad, fiind admis la clasa profesorului Vladimir Jevtovic. A fost coleg de generaţie cu alţi mari actori sârbi, precum Natasa Ninkovic, Vojin Cetkovic și Serghei Trifunovic.

Nebojša Glogovac a interpretat numeroase roluri în televiziune și teatru. Unul dintre ultimele sale roluri a fost în serialul „Nemanjići – nașterea regatului”, care va începe să fie difuzat în curând pe RTS, canalul public de televiziune al Serbiei. El a interpretat rolul lui Vukan, fiul cel mare al lui Stefan Nemanja. De asemenea, a jucat în serialul „Ravna gora”, difuzat de RTS, unde l-a interpretat pe generalul Dragoljub Draža Mihailović.