Un mafiot celebru a fost asasinat în plină stradă la Sydney. Lumea se teme de răzbunări şi crime

Mahmoud "Mick" Hawi, unul dintre cei mai temuţi mafioţi din Asutralia, a fost împuşcat de mai multe ori în faţă, după ce a ieşit din sala de gimnastică.

15 feb. 2018, 18:53
Un mafiot celebru a fost asasinat în plină stradă la Sydney. Lumea se teme de răzbunări şi crime

Mahmoud Hawi tocmai se urcase la volanului SUV-ului său de lux s-a tras asupra sa. El a suferit răni grave, iar după câteva ore a murit la spital. Moartea sa a stârnit rumoare în lumea interlopă din Sydney, iar oamenii se tem că oraşul va deveni teatrul unor atacuri şi răzbunări fără precedent între bandele rivale.

Mahmoud Hawi avea 37 de ani şi a fost lider al bandei Comancheros. El a fost împuşcat în cap, umăr şi piept de un bărbat îmbrăcat în haine de culoare neagră, care a reuşit să scape.

Poliţia speculează că moartea sa ar avea legătură cu rivalitatea cu un alt mafiot, Mark Buddle, cu care Mahmoud Hawi  a avut o dispută foarte tensionată în urmă cu şase săptămâni.

Emigrant de origine libaneză, Mahmoud Hawi fusese eliberat din închisoare în urmă cu doi ani, unde ispăşise o pedeapsă pentru crimă. În 2009 el a fost în centrul unei bătăi sălbatice care a avut loc pe Aeroportul din Sydney şi în care a fost omorât un important mebru al bandei rivale, Hells Angels. „Eşti mort! Eşti mort!”, striga Hawi către rivalul său.

Mahmoud Hawi era căsătorit din 1995 şi avea doi băieţii.