VACANŢĂ ÎN TIROL: Ghidul turistului, ce NU trebuie să rataţi în concediul de iarnă

Après-ski se traduce prin concediu iarna în Tirol, aşa cum zăpada înseamnă pârtie. În cabanele rustice şi barurile moderne, simţiţi pulsul vieţii din inima munţilor măreţi. Dansul în clăpari, berea la 3000 de metri altitudine sau cafeaua la iglu sunt doar câteva repere de neratat în această vacanţă. RomaniaTV.net vă este ghid. 

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 10:45

Pârtii de calitate excelentă, versanţi înzăpeziţi, gheţari care permit distracţie la schi cu zăpadă sigură… Austria este un paradis al sporturilor de iarnă, iar ofertele de cazare sunt pentru buzunarul fiecăruia. Pe snowboard sau pe schiuri, începător sau schior cu experienţă – o vacanţă la schi în Austria îţi oferă tot ce ai sperat de la un sejur pe schiuri.

Regiunea Tirol este una dintre „landurile” preferate pentru o vacanţă la schi în Austria. Fie că mergeți în St. Anton, Mayrhofen, Ischgl sau Sölden, începeţi concediul în Tirol cu après-ski-party.

Bucurați-vă de aventură la après-ski în St. Anton la Arlberg. Fie că alegeți o variantă liniştită şi confortabilă sau ceva plin de viată şi zgomotos, încheiați-vă ziua pe pârtii, la barul internațional renumit Mooserwirt.

Après-ski în Ischgl este pentru cei care doresc să experimenteze un pic mai mult decât ceea ce se oferă, în mod tradiţional, pe pârtii. După socializare şi discuţii plăcute la après-ski în Ischgl, urmează petrecerile nocturne, ce vă aşteaptă în metropola-lifestyle din Tirol. În Kuhstall, Nevada Alm sau Schatzi, Après-ski-ul din Ischgl vă aşteaptă pe ringul de dans, obligatoriu în clăpari, alături de personalități din sport, filme și show-business.

Încălziţi-vă la après-ski în Sölden cu ceai Jaga, Lumumba sau vin fiert şi ascultaţi împreună cu oaspeţii internaționali cântecele specifice de après-ski. 

Barul Top Mountain Star garantează o panoramă completă, la o altitudine de peste 3000 m. În Hochgurgl Obergurgl, cea mai înaltă regiune de schi din Alpi, oferă mult mai mult decât kilometri întregi de pârtii. Arhitectura lasă stelele să se vadă şi vă ȋmbie la odihnă, relaxare şi libertate nelimitată dincolo de nori.

Cloud 9 la Seegrube Innsbruck reprezintă următoarea generaţie a barurilor après-ski. Un iglu imens, care poate găzdui până la 400 de persoane, cu propriul ring de dans şi podium pentru DJ, cu barul de mai mulţi metri lungime. Acest club este la 2.000 de metri altitudine deasupra nivelului mării, direct deasupra capitalei landului din Tirol.

Après-ski la cabana Wedelhütte în regiunea de schi Hochzillertal. Hotelul de cinci stele la 2.350 de metri altitudine tronează între Wimbachkopf și Marchkopf şi dă un aer regesc zilei de schi. Aici, savoarea preparatelor culinare gătite din produsele locale este de neratat.

După flerul caraibean din Cohibar, petrecerile ȋn iglu-uri de gheaţă ȋn „White Lounge”, stilul clasic de après-ski în barul Yeti la staţia din Valea Talstation Horberg în Nikis Schirmbar sau în barul de gheaţă sau Hiatamadl la staţia din valea Penkenbahn, après-ski in Mayrhofen este o altă variantă. Relaxaţi-vă cu ceai jaga sau cu vin fiert și delicatese internaționale.

Hainele împăratului chiar există şi sunt din lemn şi sticlă: Cabana modernă Osl Panoramahütte din lumea schiului Wilder Kaiser-Brixental oferă noi privelişti asupra ţinutului Wilder Kaiser. Mâncarea oferită este din propria agricultură, ceea ce transformă terasa ȋntr-un refugiu de relaxare sublimă.

Cabanele şi universul schiatului, zgomotul aripilor de vultur, la peste 3000 m, în Adler. Aici schiorii se pot răsfăţa cu specialităţi din Tirolul de est şi pot admira de pe podul cu panoramă spre Grossglockner, cel mai înalt munte din Austria.

Mai multe informaţii şi oferte de vacanţă gasiţi aici: www.visittirol.ro