Val de căldură în Japonia, cu temperaturi de 41 de grade Celsius

Mercurul din termometre a urcat miercuri într-o localitate din centrul Japoniei până la 41 de grade Celsius, a doua cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată în această ţară, a anunţat Agenţia de Meteorologie, citată de agenţia Kyodo.

08 aug. 2018, 10:02

Pe lângă municipiul Mino din prefectura Gifu unde temperatura a ajuns la 41 de grade Celsius, şi în localitatea Gero din aceeaşi prefectură au fost înregistrate 40,5 grade Celsius.

De asemenea, în municipiul Nagoya, centrul administrativ al prefecturii Aichi, mercurul din termometre a ajuns la 38,3 grade Celsius, conform datelor Agenţiei de Meteorologie din Japonia care a emis avertizări cu privire la riscul de insolaţie.

Temperaturile de peste 40 de grade Celsius înregistrate săptămâna aceasta şi săptămâna trecută, vin după un alt episod de căldură extremă.

În Japonia a fost consemnată, la 23 iulie, cea mai ridicată valoare de temperatură din istoria înregistrărilor meteorologice din această ţară, 41,1 grade Celsius, în Kumagaya din prefectura Saitama, situată în apropiere de Tokyo.

Citeşte şi Primul ajutor în caz de insolaţie. Tot ce trebuie să ştii despre insolaţie

Potrivit prognozelor meteorologice, şi vestul Japoniei se va confrunta cu temperaturi ridicate, joi, ca urmare a influenţei unui câmp de presiune atmosferică ridicată deasupra Mării Galbene, precizează Kyodo.

Val de căldură extremă şi în Europa

Valul de caniculă „fără precedent” din Japonia din luna iulie a lăsat în urmă 116 morţi, potrivit Japan Today. De asemenea, circa 35.000 de persoane au fost transportate la spital.

Începutul lunii august aduce temperaturi greu de suportat pentru zonele de sud, dar şi centrale ale continentului. Cei mai afectaţi vor fi locuitorii din Peninsula Iberică, unde maximele vor putea ajunge şi la 51 de grade Celsius.

De caniculă nu scapă nici Italia, Germania sau Grecia, destinaţii turistice deosebit de populare printre români.

Estul Spaniei și Portugalia s-au transformat într-un adevărat infern. Temperaturile depăşesc deja valori de peste 40 de grade Celsius, iar în unele locuri s-au atins chiar şi 47 de grade.