Val de explozii la Bagdad. Cel puţin 13 persoane au fost ucise

Cinci explozii în Bagdad și în împrejurimi au ucis sâmbătă cel puţin 13 persoane, potrivit poliției irakiene și unor surse medicale, citate de AFP. Alte 27 de persoane au fost rănite în atentatele încă nerevendicate.

10 sept. 2016, 19:38
Val de explozii la Bagdad. Cel puţin 13 persoane au fost ucise

AFP observă că în gruparea Stat Islamic este cea care organizează frecvent atentate împotriva civililor și forțelor de ordine din Bagdad, în afara teritoriilor pe care le controlează în nordul și vestul Irakului.

Dintre exploziile de sâmbătă, cele mai grave consecințe — patru morți, toți civil — le-a avut detonarea unui dispozitiv improvizat în zona plantațiilor de curmali de la Arab al-Jabour, la periferia Bagdadului. Într-o piață din suburbia nordică Taji, unde se află o bază militară importantă, o altă explozie a ucis trei oameni și a rănit nouă. Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer cu ajutorul unei veste cu explozivi, ucigând alte două persoane și rănind opt în cartierul central Allawi. În fine, două bombe amplasate pe marginea drumurilor în districtele al-Husseiniya, la nord de Bagdad, respectiv Yousifiya, la sud, au făcut alte trei victime și au rănit 10 persoane.

Atentatele de sâmbătă au fost precedate de un altul, vineri noaptea, când cel puțin 40 de oameni au murit și 60 au fost răniți de exploziile a două automobile, unul parcat și unul condus de un atentator sinucigaș, în centrul capitalei irakiene, potrivit unor surse medicale și polițienești de la Bagdad citate de DPA.