Val de furturi din locuinţe. Poliţiştii sunt în alertă

Aproape 30 000 de locuinţe au fost jefuite anul trecut în România. Poliţiştii avertizează că în unu din patru cazuri, totul s-a întâmplat din cauza neglijenţei proprietarilor. Oamenii legii au apelat acum la o amplă campanie de prevenire lansată joi în parteneriat cu o companie de asigurări.

17 mart. 2016, 14:22
Val de furturi din locuinţe. Poliţiştii sunt în alertă

Poliţiştii spun că un sfert din dosarele de furturi pe care le-au investigat au avut la bază neglijenţa proprietarilor. Hoţii au intrat pe uşi sau ferestre lăsate deschise şi, de cele mai multe ori, au avut informaţii clare că oamenii nu sunt acasă dar şi unde anume au bunurile de valoare.

Aproape 3000 de români au fost furaţi chiar de prieteni sau de persoane care le-au câştigat încrederea astfel încat să le poată pătrunde în locuinţă.

Poliţiştii spun că, în medie, în lunile ianuarie şi februarie se produc cele mai multe furturi din locuinţe în localităţile urbane mari locuinţele se sparg în special ziua şi în weekend, în timp ce în mediul rural se sparg în special noaptea.

Campania Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt, lansată de Poliţia Română în colaborare cu o firmă de asigurări îi sfătuieşte pe români să nu permită în casă accesul celor care fac fel şi fel de promoţii sau servicii.

E bine să nu depozităm pe balcon sau la uşă ambalaje ale unor bunuri de valoare recent cumpărate şi să avem mare grijă ce şi când postăm reţelele de socializare despre locuinţa lor.

Citeşte şi Poliţia Română: În 2015, numărul infracţiunilor de furt a avut cea mai mică valoare din ultimii şase ani