Vanghelie, IRONIC cu privire la condiţiile din arestul central: „E senzaţional acolo! Te duci ca la spa”

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat cererea formulată de el, de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Întrebat de jurnalişti dacă Sorin Oprescu poate primi îngrijirile medicale de care are nevoie, în arestul Poliţiei Capitalei, fostul edil a spus ironic că "e senzaţional acolo".

06 oct. 2015, 11:34
Vanghelie, IRONIC cu privire la condiţiile din arestul central: „E senzaţional acolo! Te duci ca la spa”

Marian Vanghelie nu a scăpat, marţi, de arestul la domiciliu. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti, dacă Sorin Oprescu, aflat în arestul Poliţiei Capitalei, poate fi îngrijit corespunzător, Marian Vanghelie a dat un răspuns plin de ironie. „E senzaţional acolo! Acolo te duci ca la spa, te duci faci masaj, faci de toate! E senzaţional!„, a spus Marian Vanghelie.

Nu este normal ce se întâmplă. Ar trebui să vedem că un om bolnav poate să stea la domiciliu şi nu trebuie să stea neapărat în arest preventiv. Doamne fereşte, dacă lui Sorin Oprescu i se întâmplă ceva! Cine răspunde pentru sănătatea lui? Nu vă spune un om care este prietenul lui, vă spun din compasiune, pentru că nu este normal ce se întâmplă„, a completat Vanghelie.

Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie şi este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA, în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.