Varujan Vosganian, replică pentru şeful statului: Klaus Iohannis devine un instigator

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian i-a dat, marţi seara, o replică preşedintelui Klaus Iohannis, care a întrebat guvernul dacă mai sunt bani de pensii şi salarii, afirmând că şeful statului devine un instigator, deoarece îi asmute pe români cu teme false.

22 mai 2018, 17:19
Varujan Vosganian, replică pentru şeful statului: Klaus Iohannis devine un instigator

„Klaus Iohannis devine un instigator, ceea ce îl face să iasă cu totul din limitele pe care i le dă Constituţia. Că este împotriva PSD, că este împotriva guvernului, dar că ajunge să fie în acest fel şi împotriva propriului popor asmuţindu-l cu teme false, asta e nepermis. Din fericire pentru el, Iohannis nu merită să fie suspendat, că ar însemna să-i facem un mare bine înainte de anul alegerilor”, a declarat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, potrivit Mediafax.

El a mai spus că niciun guvern nu-şi poate permite să nu plătească pensiile.

„Lecţia asta a primit-o cu vârf şi îndesat Traian Băsescu, când a vrut doar să reducă pensiile şţi când CCR i-a retezat-o imediat. Pensiile sunt dreptul oamenilor şi nimeni nu le poate lua dreptul la pensie. A întreba dacă sunt bani de pensii este o întrebare cu totul nelalocul ei”, a adăugat Vosganian.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

„Se discută despre Pilonul II de pensii. Din păcate până şi cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinţează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce ţintesc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Unii îşi pun întrebarea dacă aceşti bani, dacă se suspendă Pilonul II vor fi folosiţi în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public documentat la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani pentru pensi şi salarii până la sfârşitul anului?”, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă: Mai aveţi bani pentru salarii şi pensii până la sfârşitul anului