Vasile Turcu la DNA. Fostul şef de la Dinamo, audiat în cazul posibilului blat din Liga Campionilor VIDEO

Vasile Turcu, fostul acţionar al clubului Dinamo, este audiat de către procurorii DNA într-un dosar privind transferul lui Radu Ştefan de la Dinamo la Lazio Roma, în vara lui 2007. Audierea lui Vasile Turcu vine în contextul în care DNA a anunţat că investighează un posibil blat la meciul cu Dinamo - Lazio disputat în 2007, în preliminariile Ligii Campionilor.

24 feb. 2015, 08:59
Vasile Turcu la DNA. Fostul şef de la Dinamo, audiat în cazul posibilului blat din Liga Campionilor VIDEO

Vasile Turcu, fostul acţionar al lui Dinamo, a ajuns marți la DNA, unde va fi audiat într-un dosar care vizează transferul jucătorului Ştefan Radu la gruparea italiană Lazio Roma. Turcu era acționar la Dinamo în perioada transferului, vânzarea fotbalistului fiind precedată de partida Dinamo – Lazio Roma, din preliminariile Ligii Campionilor, care este suspectată de blat.

Vasile Turcu spunea în urmă cu o săptămână, pentru ProSport, că președintele clubului italian, Claudio Lotito, i-a propus să încaseze bani negri în transferul lui Radu Stefan, de la Dinamo la Lazio, însă l-a refuzat pe italian. „Eu am fost cu Borcea şi cu Becali la Lazio, am semnat contractul cu Lotito. Mi s-a propus şi mie să-mi dea bani şi aşa şi aşa. Am refuzat. Am zis ca eu vreau totul pe hârtie. S-a încercat. Adică, am dedus eu că nu vor să mai plăteasca TVA-ul. Am semnat contractul la 5 dimineaţa„, spunea Turcu.

Citeşte şi Dinamo, blat în Liga Campionilor? Cristi Pulhac dă de înţeles că meciul cu Lazio a fost aranjat

Scandalul a izbucnit după ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat că a avut suspiciuni la acel meci. Ulterior, fostul acţionar dinamovist Vladimir Cohn a spus că blatul a fost făcut de Cornel Dinu şi Cristi Borcea, iar preţul a fost transferul lui Radu Ştefan la Lazio Roma.