Verdictul instanţei în cazul bărbatului care voia să îşi scadă vârsta pentru a avea succes la femei

Instanța din Olanda a respins cererea unui bărbat de a-și modifica vârsta în actele de identitate pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr, scrie The Guardian. Emile Ratelband ceruse judecătorilor să îl lase să își modifice vârsta, motivând că îi este dificil să se angajeze și nu are succes la femei pe Tinder, pentru că este prea în vârstă.

03 dec. 2018, 14:19
Verdictul instanţei în cazul bărbatului care voia să îşi scadă vârsta pentru a avea succes la femei

Bărbatul în vârstă de 69 de ani spune că se simte mult mai tânăr și că este nedrept să nu își poată modifica vârsta, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Olanda. Un bărbat de 69 de ani cere să i se modifice vârsta pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr

El a argumentat că persoanelor care își schimbă sexul le este permis să își modifice actele de identitate astfel încât acestea să reflecte noul gen, iar alții aleg să își modifice numele fără să întâmpine probleme.

Însă judecătorii nu au fost convinși de argumentele lui Ratelband și au decis că acesta nu se poate întineri în acte, întrucât legea olandeză acordă anumite drepturi și obligații în funcție de vârstă, precum „dreptul de a vota sau datoria de a merge la școală. Dacă cererea domnului Ratelband ar fi admisă, aceste cerințe în funcție de vârstă ar fi golite de sens”, a stabilit instanța.