Judecătoarea Sofica Dumitraşcu a murit. Ea era verişoara lui Gigi Becali

Veste tristă pentru Gigi Becali! Sofica Dumitraşcu, verişoara latifundiarului, dar şi o judecătoare foarte cunoscută, a murit.

20 ian. 2017, 10:23

Sofica Dumitraşcu avea probleme grave de sănătate. Potrivit România TV, ea a decedat la spitalul Fundeni din Capitală.

Judecătoarea Sofica Dumitraşcu era cunoscută datorită dosarelor cunoscute pe care le-a avut de-a lungul timpului. 

Sofica Dumitrașcu este cea care, în aprilie 2006, a decis eliberarea lui Omar Hayssam pe motive medicale. Acesta a reușit să fugă din România la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botoș, și a șefilor serviciilor de informații.

Sofica Dumitrașcu a făcut parte și din completul de judecată care l-a condamnat pe Hayssam la 20 ani închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak. În iulie 2013, Omar Hayssam a fost adus în țară și încarcerat.

Tot Sofica Dumitraşcu a făcut parte şi din completul care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşa Tamara”.

Un alt caz important de care s-a ocupat judecătoarea a fost cazul fostului membru CSM Adrian Toni Neacşu, care de asemenea a afost achitat într-un dosar făcut de DNA.

După 20 de carieră, Sofica Dumitraşcu s-a retras din magistratură, iar în ultimii ani a fost avocat. Ea l-a reprezentat pe Gheorghe Ştefan în dosarul în care a fost cercetat de DNA. 

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis un mesaj de condoleanţe pentru judecătoarea Sofica Dumitrașcu.

„Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață, după o grea suferință, a doamnei Sofica Dumitrașcu, fost judecător în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ne exprimăm, totodată, înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiției române și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis CSM.

În 2009, judecătoarea a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție, după care s-a pensionat în anul 2014. A activat apoi ca avocat, unul dintre clienții săi fiind Gigi Becali.