Veste bună pentru bucureşteni. ELCEN a făcut anunţul cu puţin timp în urmă

Electrocentrale București (ELCEN) a decis pornirea preventivă a unui bloc termo-energetic la centrala București Vest, luând în considerație prognoza meteo pentru perioada următoare și nivelul scăzut al temperaturilor.

16 ian. 2016, 11:00
Veste bună pentru bucureşteni. ELCEN a făcut anunţul cu puţin timp în urmă

„Pentru asigurarea deplină a confortului termic al locuitorilor Capitalei, blocul termo-energetic din centrala București-Vest a intrat în producție sâmbătă, 16 ianuarie, la ora 3,00 și asigură un surplus de energie termică de 120 — 140 Gcal/h. Pentru perioada imediat următoare, pentru care meteorologii au emis o avertizare de tip Cod portocaliu, dar și de fiecare dată când condițiile meteorologice o vor impune, ELCEN, împreună cu RADET vor asigura repartizarea acestei energii suplimentare din zona București-Vest”, se precizează în comunicat.

Totodată, într-o informare transmisă anterior, ELCEN preciza că, pe parcursul zilei de sâmbătă, va furniza agentul termic la parametri optimi comandați de către RADET.

„În intervalul orar 6,00 — 18,00 de astăzi, 16 ianuarie a.c., Electrocentrale București (ELCEN) furnizează agentul termic în parametrii comandați de RADET București. Astfel, potrivit datelor comunicate de dispeceratul ELCEN în această dimineață, vă informăm următoarele: temperatura solicitată de RADET pentru CTE Grozăvești, respectiv CTE Progresu, este de 91 grade Celsius; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăvești este de 95 grade Celsius, iar pentru CTE Progresul este de 93 grade Celsius; temperatura solicitată de RADET pentru CTE București Sud este de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizează 94 grade Celsius. Pentru CTE București Vest, RADET solicită o temperatură de 93 grade Celsius, iar ELCEN furnizează 99 grade Celsius”, a menționat sursa citată.

Reprezentanții ELCEN au subliniat, totodată, că au discuții comune zilnice cu RADET în cadrul Comandamentului de iarnă, în vederea unei comunicări eficiente în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime pentru buna funcționare a sistemului.

„ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalațiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiții optime. Pentru o comunicare eficientă și transparentă, dorim să subliniem că ELCEN nu are relații contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, în sensul că ELCEN produce și furnizează agentul termic către RADET, aceasta din urmă asigurând distribuția agentului termic la nivelul capitalei”, se mai precizează în comunicat.