VESTE REA pentru toţi fumătorii: Se SCUMPESC ţigările, inclusiv cele electronice şi narghilelele

În scurt timp, ţigările se vor scumpi. Potrivit noului Cod Fiscal, cresc accizele la ţigări, iar fumătorii vor trebui să plătească 10 bani în plus pe fiecare pachet. Ca o premieră însă, vor scoate mai mulţi bani din buzunar inclusiv cei care fumează ţigări electronice sau narghilea, informează România TV.

13 sept. 2015, 08:49
VESTE REA pentru toţi fumătorii: Se SCUMPESC ţigările, inclusiv cele electronice şi narghilelele

De la 1 ianuarie 2016, vom plăti cu 10 bani în plus pentru fiecare pachet de ţigări. Mai mult, vor fi taxaţi şi românii care fumează ţigări electronice şi narghilea, deoarece se va taxa şi materia primă pentru acestea. Astfel, se introduce acciza de 0,5 lei/ml de lichid care conţine nicotină şi care se foloseşte pentru ţigările electronice. De asemenea, se introduce şi acciza de 384 de lei/kg de nicotină, folosită pentru narghilele.

Preţurile vor continua să crească în următorii ani, pentru că acciza se calculează în raport cu rata inflaţiei din ultimele 12 luni.

În privinţa accizelor pe carburanţi, acestea nu se modifică de la 1 ianuarie 2016, în schimb acea taxă de 40 de bani/l pe care o plătesc acum românii va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017.

Citeşte şi SURPRIZA noului Cod Fiscal: Se IEFTINEŞTE alcoolul