VESTE TRISTĂ despre SOFIA VICOVEANCA. Este nevoită să renunţe la multe din cauza LIPSEI BANILOR

Doamna muzicii populare romanesti este o artista desavarsita care ridica toata audienta in picioare atat la spectacolele mari, cat si la nunti si botezuri.

03 iul. 2016, 11:18

Vocea de aur si repertoriul vast au plasat-o in topul celor mai indragite cantarete autohtone si, fireste, pe un loc fruntas in clasamentul celor mai solicitate soliste, scrie wowbiz.ro. Protagonista noastra petrece rar o zi linistita acasa, Sofia Vicoveanca stand mai mult pe drumuri, intre evenimente.

Citeşte şi Drama Sofiei Vicoveanca. „Băieţii au murit unul după altul!”

Ei bine, daca v-ati imaginat ca o artista de nivelul vedetei incaseaza patru-cinci mii de euro pentru o ora de interpretat piese folclorice celebre, aflati ca femeia care a implinit de curand 50 de ani de cariera percepe suma de 1200 de euro pentru o reprezentatie de 40 de minute. Cantareata a tinut sa faca publica suma pentru ca s-a propagat informatia conform careia onorariul ei ar fi de 1500 de euro.

Colegii de breasla ai artistei sunt siderati ca un nume cu asemenea greutate cere atat de putin si nu de putine ori i-au reprosat ca strica piata. Mai mult, sunt artisti cvasinecunoscuti care interpreteaza piese din repertoriul Sofiei Vicoveanca si au tariful cat al ei sau chiar mai mare.

„In general eu iau 1200 de euro pentru ca de regula cant doar piese ale mele. Daca totusi vor „Trandafir de la Moldova” sau alte melodii cunoscute care nu-mi apartin, le interpretez si pe acelea, ca ma bucura sa vad publicul multumit. Am vazut ca s-a spus la televizor de 1500 de euro, dar eu percep 1200, cu tot cu drum. Daca evenimentul este in Bucuresti, nu am nevoie de bani de cazare ca stau la fiul meu. Sunt multi colegi care imi spun ca stric piata, ca e inadmisibil ca o artista ca mine sa ceara asa putin. Ei spun ca nici nu se incalta fara 1000 de euro. Fiecare cu gandirea lui… Eu nu fac meseria asta pentru bani. Daca nu imi iubeam publicul, nu mai ajungeam la 50 de ani de cariera. Eu sunt fericita cand vad nuntasii jucand cu patos. Asta e menirea mea, sa fac oamenii fericiti”, a spus Sofia Vicoveanca.

Citeşte şi A murit Laza Cnejevici, unul dintre cei mai îndrăgiţi solişti de muzică populară din Banat

Artista a ajuns să-şi plătească singură deplasările la concerte şi orchestra. Nu vrea să refuze pe nimeni şi de aceea atunci când nu mai are bani conlindă ţara singură şi cântă fără formaţie, cu negativ. 

„Cheltuielile sunt cele mai mari, stiti. Dar eu cant, am orchestra mea. Decat sa am o orga si un suflator, am fost undeva in Moldova la o nunta, dar in repertoriu eu am cantecele mele. Mi-au facut aceeasi melodie la vreo 6 cantece si am zis, lasati-ma, mergeti la cafea si eu cant cu negativ”, a explicat Sofia Vicoveanca.