VEŞTI BUNE pentru viitoarele mămici. ANALIZELE recomandate în timpul sarcinii ar putea fi decontate

Guvernul vrea ca toate analizele recomandate de medici femeilor însărcinate să fie decontate de stat, iar indemnizația pentru concediul de maternitate să crească. De asemenea, ar putea creşte şi stimulentul pentru întoarcerea la muncă, informează România TV.

09 mart. 2015, 18:22
VEŞTI BUNE pentru viitoarele mămici. ANALIZELE recomandate în timpul sarcinii ar putea fi decontate

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că analizele pe care trebuie să le facă viitoarele mămici în timpul sarcinii şi recomandate de medici ar putea să fie decontate de stat.

În plus, indemnizaţia de maternitate va creşte. În prezent, această indemnizaţie este la un nivel de 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni, iar acest prag ar putea să crească până la 100%.

Altă veste bună este pentru mămicile care se întorc mai devreme la muncă. În acest moment, ele primesc un stimulent de 500 de lei, însă acest bonus ar putea să crească la 600 de lei.

Premierul Victor Ponta a vorbit cu ministrul Finanţelor, iar Darius Vâlcov a promis că va introduce toate aceste măsuri în noul Cod Fiscal, astfel încât să poată să fie aplicate chiar de anul viitor.

Citeşte şi Alocaţiile copiilor ar putea fi mărite