VEŞTI NEPLĂCUTE pentru şoferi. Iată cu cât s-au scumpit carburanţii

După o perioadă de aproape 2 luni în care prețul litrului de benzină s-a menținut sub pragul de 5 lei, acesta a depăși din noi nivelul conform datelor de pe site-ul Petrom, cel mai mare jucător de pe piața petrolieră din România. Litrul de motorină se apropie la rândul său de pragul de 5 lei.

26 aug. 2016, 14:58
VEŞTI NEPLĂCUTE pentru şoferi. Iată cu cât s-au scumpit carburanţii

În primul semestru al anului cererea de carburanţi din sectorul de retail, cel mai important segment al pieţei de 10 miliarde de euro a benzinei şi motorinei, a crescut cu 5,6% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Petrom. În raportul semestrial al Petrom se arată că firma a bifat o creştere de 6,1% pe acest segment, depăşind astfel evoluţia pieţei, potrivit zf.ro.

Faţă de prima jumătate a anului trecut, preţul litrului de benzină este cu 12% mai mic, iar motorina este cu 17% mai ieftină, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor colectate de pe site-ul Petrom.

Media de preţ pentru primul semestru a fost de 4,8 lei pe litrul de benzină şi de 4,6 lei pe litrul de motorină, calculele fiind făcute pornind de la preţurile afişate în staţia de pe str. Lucreţiu Pătraşcanu din Bucureşti.

Citeşte şi Preţul pe litrul de benzină, mai ieftin cu 10% decât în primele luni din 2015